Granola met yoghurt.

Koolhydraatarme granola

Ben je op zoek naar een koolhydraatarm alternatief voor muesli of granola. Probeer dan eens deze koolhydraatarme granola met noten en kokos. Reguliere granola uit de supermarkt bevat vaak veel granen, gedroogd fruit en toegevoegd suiker. Bij het maken van deze granola hebben wij uitsluitend noten, kokos, zaden en pitten gebruikt. Hierdoor bevat een portie van 35 gram slechts 1,9 gram koolhydraten. Onze koolhydraatarme granola maak je door gesmolten kokosolie door de notenmix te mengen. Vervolgens verspreid je de notenmix over een bakplaat en bak je de granola in de oven. Super makkelijk en binnen 30 minuten klaar. De granola is krokant en heeft een lichtzoete vanillesmaak. Lekker om te eten door de yoghurt of kwark als ontbijt of tussendoortje.

Tips:
Met dit recept maak je ca. 470 gram koolhydraatarme granola. Een portie staat gelijk aan 30 gram. Je kunt de granola voor een langere tijd bewaren in een afgesloten glazenpot (weckpot). Dit basisrecept kun je uiteraard naar wens aanpassen. Ik heb zelf een kant-en-klare ongebrande notenmix gebruikt, maar je kunt de noten ook per soort toevoegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten.

Print
Granola met yoghurt.

Koolhydraatarme granola

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 16 porties (470 gr) 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Smelt in een steelpannetje de kokosolie. Voeg als de olie gesmolten is al roerend de de vanille aroma, suikervrije stroop en het water toe. Haal dan de pan van het vuur en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de noten, zaden, pitten en kaneel. Giet het oliemengsel over de noten en roer dit goed door de granola. Verdeel de granola dan over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de granola 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep om de 5 minuten de granola om, zodat het niet verbrand.
  3. Voeg na 15 minuten bakken de kokossnippers toe en bak dit 5-10 minuten mee. Laat de granola na het bakken goed afkoelen en bewaar het in een grote weckpot. Serveer de granola met een portie volvette Griekse yoghurt. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (30 gr)
  • Calorieën: 194
  • Vetten: 18,6
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 2,0
  • Eiwitten: 4,7
Granola met yoghurt.

30 Reacties

  1. Verslavend dit yummie. Ik heb extra een proteïne mix gebruikt en spice mix voor gingerbread.
    Ik weet niet welke ik lekkerder vind deze of die met eiwit eerlijk gezegd proef weinig verschil, beide zonder rozenwater gemaakt.
    Heeerlijk!

    Reageer
  2. Heerlijke granola. ik heb er nog gepofte quinoa en quinoavlokken aan toegevoegd en voor de stroop heb ik Heavenly Dark van Steviala toegevoegd en aan het einde nog een klein beetje Ery bronze. Ik ben nou eenmaal een zoetekauw😁. Super lekker

    Reageer
  3. Naar mijn mening is de baktijd van een half uur wel erg veel voor noten; je houdt dan zwarte pitten en noten over. Ik doe het ietsje anders: noten en pitten afbakken (zonder vet) op 160 graden en 8 minuten. Ondertussen olie, vanille aroma en kaneel langzaam verhitten in pannetje. Het water laat ik weg. Dit over de noten en pitten gieten direct als ze uit de oven komen en ook de kokosnippers er door roeren. Afkoelen en in plasticdoosje bewaren.

    Reageer
  4. Ik had al een vraag gesteld maar die is niet gepubliceerd.
    Ik wilde weten of het ook met honing kon ipv die sukrin siroop.
    Ben nu de granol aan het maken maar ik vind het nogal nat blijven.
    Wat kan ik daar een volgende keer aan doen ?

    Reageer
    • Hi Pauline,

      Het kan ook met honing, maar dan zijn de koolhydraten wel een stuk hoger. Je kunt het water dan weglaten.

      Reageer
  5. Heerlijk gister gemaakt had geen lijnzaad maar chiazaad en hennepzaad. Heb Johannesbrood siroop gebruikt. Wel lang in de oven was best nat eerst op 160 graden daarna op 100 graden daarna 50 ende oven afgezet en erin laten zitten tot vanmorgen. In een weckpot gedaan en vanmiddag met griekse yoghurt en blauwe bessen gegeten. Die eet ik morgen weer zo lekker.

    Reageer
  6. Zijn de noten ook te vervangen met iets anders? Ik heb namelijk een notenallergie en dat maakt het erg lastig

    Reageer
    • Hi Selina,

      Je kunt eventueel een granola maken van sojavlokken, kokosrasp, zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten, chiazaden etc. Dus eigenlijk een combi van alles, maar dan zonder de noten. De baktijd wordt dan iets korter.

      Reageer
  7. Heel fijn recept. Ik heb recept aangehouden zoals beschreven en 200 gram walnoten gebruikt. (Had vandaag even geen andere noten, maar het smaakt heerlijk zo!) En ik heb er een halve el koekkruiden bij gedaan, zo lekker ook!

    Reageer
  8. Nu net gemaakt… wat een geur als het ook zo smaakt morgenochtend gaat het helemaal goed komen… jammer dat ik geen foto kan plaatsen maar ik heb de kant-en-klare notenmix huismerk vd ah gebruikt.. zit heel erg in twijfel of dat dat goed is er zitten namelijk ook cashewnoten in

    Reageer
  9. Marian Rutten

    Dit is heerlijk! Ik maak het weer zodra het op is. Nu vaker omdat mijn man er ook van mee-eet, zo lekker is het! Ik gebruik liefste koek- en speculaaskruiden.

    Reageer
  10. heerlijk, ik voeg er nog een eetlepel cranberries bij

    Reageer
  11. Zoooo lekker! Net voor de 3e gemaakt. Zo mis ik mijn cruesli totaal niet meer!!

    Reageer
  12. De beste granola ever! Wat is dit lekker zeg! Elke middag 30 gram granola en 150 gram Griekse yoghurt, een heerlijk genietmoment! Dank voor dit hemelse recept. Nomnomnomnom!

    Reageer
  13. Heerlijke granola hier al zeker een jaat favoriet. Ook de man en kinderen smullen elke keer mee!
    Zelfs de pakketbezoger was benieuwd wat er in de oven stond!
    Blijft ook lang goed. Alleen is het hier na een week al op!

    Reageer
  14. Heerlijk recept! Ik heb ipv kaneelkruiden de koek&speculaas kruiden mix gebruikt. Het hele huis ruikt hemels…

    Reageer
  15. Het is super lekker en zeker bij de yoghurt.

    Reageer
  16. Heel lekker! Ga al aan mijn 3e voorraadje beginnen.

    Reageer
  17. Ik heb het vandaag gemaakt. Helaas heb ik geen hete lucht oven, maar een gewone elektrische oven. Heb wel de baktijd aan gehouden, maar dat is te lang. De granola is erg donker geworden en een beetje bitter. Volgende week weer een poging.

    Reageer
    • Hi Zomer,

      Vervelend dat het niet helemaal is gelukt. Het is inderdaad belangrijk om de oven goed in de gaten te houden, de granola (met name de kokos), kan snel verbranden en dit is niet lekker. Veel succes de volgende keer.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  18. Heb het vanmorgen voor het eerst gemaakt en dit was zeker niet de laatste keer!

    Reageer
  19. Nancy Verlinden

    Hoe heerlijk is dat! Bedankt

    Reageer
  20. Erg lekker, ik vind alleen de pompoen- en zonnebloempitten zo droog. Iemand een tip hiervoor?

    Reageer
  21. Dit is erg lekker! Wel wat vettig, dus wellicht minder kokosolie de volgende x?

    Reageer
  22. Erg lekker!

    Reageer
  23. Wat is dit lekker!

    Reageer
  24. Zo…..dit is lekker!

    Reageer
  25. Heerlijk!! Bedankt voor het recept

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*