Granola met yoghurt.

Koolhydraatarme granola

Ben je op zoek naar een koolhydraatarm alternatief voor muesli of granola. Probeer dan eens deze koolhydraatarme granola met noten en kokos. Reguliere granola uit de supermarkt bevat vaak veel granen, gedroogd fruit en toegevoegd suiker. Bij het maken van deze granola hebben wij uitsluitend noten, kokos, zaden en pitten gebruikt. Hierdoor bevat een portie van 35 gram slechts 1,9 gram koolhydraten. Onze koolhydraatarme granola maak je door gesmolten kokosolie door de notenmix te mengen. Vervolgens verspreid je de notenmix over een bakplaat en bak je de granola in de oven. Super makkelijk en binnen 30 minuten klaar. De granola is krokant en heeft een lichtzoete vanillesmaak. Lekker om te eten door de yoghurt of kwark als ontbijt of tussendoortje.

Tips:
Met dit recept maak je ca. 470 gram koolhydraatarme granola. Een portie staat gelijk aan 30 gram. Je kunt de granola voor een langere tijd bewaren in een afgesloten glazenpot (weckpot). Dit basisrecept kun je uiteraard naar wens aanpassen. Ik heb zelf een kant-en-klare ongebrande notenmix gebruikt, maar je kunt de noten ook per soort toevoegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten.

Print
Granola met yoghurt.

Koolhydraatarme granola

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 16 porties (470 gr) 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Smelt in een steelpannetje de kokosolie. Voeg als de olie gesmolten is al roerend de de vanille aroma, suikervrije stroop en het water toe. Haal dan de pan van het vuur en zet apart.
  2. Meng in een grote kom de noten, zaden, pitten en kaneel. Giet het oliemengsel over de noten en roer dit goed door de granola. Verdeel de granola dan over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de granola 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep om de 5 minuten de granola om, zodat het niet verbrand.
  3. Voeg na 15 minuten bakken de kokossnippers toe en bak dit 5-10 minuten mee. Laat de granola na het bakken goed afkoelen en bewaar het in een grote weckpot. Serveer de granola met een portie volvette Griekse yoghurt. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (30 gr)
  • Calorieën: 194
  • Vetten: 18,6
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 2,0
  • Eiwitten: 4,7
Granola met yoghurt.

15 Reacties

  1. Heerlijk recept! Ik heb ipv kaneelkruiden de koek&speculaas kruiden mix gebruikt. Het hele huis ruikt hemels…

    Reageer
  2. Het is super lekker en zeker bij de yoghurt.

    Reageer
  3. Heel lekker! Ga al aan mijn 3e voorraadje beginnen.

    Reageer
  4. Ik heb het vandaag gemaakt. Helaas heb ik geen hete lucht oven, maar een gewone elektrische oven. Heb wel de baktijd aan gehouden, maar dat is te lang. De granola is erg donker geworden en een beetje bitter. Volgende week weer een poging.

    Reageer
    • Hi Zomer,

      Vervelend dat het niet helemaal is gelukt. Het is inderdaad belangrijk om de oven goed in de gaten te houden, de granola (met name de kokos), kan snel verbranden en dit is niet lekker. Veel succes de volgende keer.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  5. Heb het vanmorgen voor het eerst gemaakt en dit was zeker niet de laatste keer!

    Reageer
  6. Nancy Verlinden

    Hoe heerlijk is dat! Bedankt

    Reageer
  7. Erg lekker, ik vind alleen de pompoen- en zonnebloempitten zo droog. Iemand een tip hiervoor?

    Reageer
  8. Dit is erg lekker! Wel wat vettig, dus wellicht minder kokosolie de volgende x?

    Reageer
  9. Erg lekker!

    Reageer
  10. Wat is dit lekker!

    Reageer
  11. Zo…..dit is lekker!

    Reageer
  12. Heerlijk!! Bedankt voor het recept

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*