Granola bars met noten en chocolade.

Koolhydraatarme granola bars

Ben je op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Dan zijn deze koolhydraatarme en glutenvrije granola bars echt ideaal. Ze zijn snel en makkelijk te maken. Daarnaast kun je ze samenstellen hoe jij het lekker vindt. In dit recept is er gebruik gemaakt van walnoten, pecannoten, paranoten, amandelen en pitten. Je kunt hier de noten aanpassen naar wens. Daarnaast zit er in dit recept een beetje kaneel, maar je kunt ook voor koek & speculaaskruiden kiezen. De granola bars komen zacht uit de oven, maar als ze eenmaal afgekoeld zijn, worden ze lekker hard en krokant.

Granola bars maken
De basis voor deze granola repen zijn noten. Wij hebben gekozen voor verschillende koolhydraatarme noten, zoals walnoten en amandelen. Je kunt echter ook naar smaak andere noten en pitten toevoegen. Let wel op de voedingswaarden, deze kunnen dan iets veranderen. De erythritol zorgt voor een zoete smaak, je kunt dit eventueel vervangen door een koolhydraatarme stroop. Met dit recept maak je ca. 14 repen, een reep bevat slechts 1,9 gr koolhydraten!

Tips
De repen kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast. Wij hebben ze zelf per reep ingevroren, zo blijven ze lekker vers. Daarnaast heb je op deze manier altijd een gezonde snack in huis, mocht je trek hebben in iets zoets. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten

Print
Granola bars met noten en chocolade.

Koolhydraatarme granola bars

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 14 repen 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg vervolgens de noten en pitten toe aan een keukenmachine en zet deze aan. Mix de noten tot de gewenste grootte. Voeg ondertussen de pindakaas, ei, erythritol, vanille extract, kaneel, zout en het lijnzaadmeel toe aan een kom.
  2. Meng de inhoud van de kom goed door elkaar met een garde of elektrische mixer. Spatel vervolgens de fijngehakte noten en chocolade door het pindakaasmengsel. Bekleed een bakvorm (15×20 cm) met bakpapier en spatel het mengsel in de vorm.
  3. Druk stevig aan met de handen en bak de granola bars 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen. Snijd de granola daarna met een scherpe met in ca 14 granola bars. Eerst in de lengte door de helft en daarna 7 keer overdwars. Bewaar de granola bars in een afgesloten trommel voor ca. 4 dagen of  vries ze in.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 reep (1/14)
  • Calorieën: 155
  • Vetten: 13,7
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 3,8
Granola bars met noten en chocolade.

8 Reacties

  1. De smaak is erg goed! Makkelijk te maken ook. Zoals eerder beschreven werd, vonden wij deze repen ook vrij droog. Mijn man had vrij veel moeite om ze weg te krijgen. We merken wel dat ze na een dagje in de koelkast minder droog worden, alsof er dan wat meer vocht in komt. Ik denk dat ik er een volgende keer wat kokosolie door doe om het wat smeuïger te maken. Uiteraard moet ik er dan wel op letten dat het niet smelt

    Reageer
  2. Hmmmmm! en lekker tussendoortje.

    Reageer
  3. Adrienne kerkhofs

    Zo lekker!!😋

    Reageer
  4. Lekker!
    Volgens de tips (suikervrije) honing toegevoegd.
    Ik ben zo blij met jullie site! Ik heb nu al zoveel lekkere kha gerechten gemaakt. Dank jullie wel.

    Reageer
  5. Ik heb laatst dit recept gemaakt en de repen smaken echt heel lekker. Echt fijn om als tussendoortje mee te nemen naar m’n werk! Ik had geen erytritol in huis en heb daarom een beetje honing gebruikt.
    Tuurlijk zijn ze niet zoals de repen in de winkel, maar als je je daar ook niet op instelt, zijn het echt lekkere notenrepen! Ik ga ze zeker vaker maken.

    Reageer
  6. Kort geleden dit recept gemaakt. Ik had er zin in . Het leek me heel lekker. De notencombinatie was prima. Alleen was de reep heel erg droog. Jammer. Is hier misschien iets aan te doen zodat dit verholpen is?

    Reageer
    • Hi Hanny,

      Bedankt voor je feedback! Wat voor pindakaas heb je gebruikt? Het is belangrijk om echt de 100% natuurlijke variant, waarbij de olie boven op ligt te gebruiken. Verder is het geen kleffe muesli reep die kent van de supermarkt. Als je hem iets kleffer wilt hebben kun je een gedeelte van de erythritol vervangen door suikervrije stroop.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
      • Hoi Quint, fijn dat je antwoord geeft.
        Ik heb inderdaad de pindakaas gebruikt waar de olie nog bovenop ligt.
        Jouw recept van de granola is verrukkelijk. Daarom dacht ik dat deze repen ook zoiets zouden worden. Maar ze zijn zo droog dat je ze met water erbij moet eten.
        Ik ga je raad opvolgen en er suikervrije stroop bij doen.
        Dank je voor de tip.
        Groetjes, Hanny

        Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*