Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijk bord met groene curry en bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme groene curry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiase

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr kipfiletblokjes
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 1 midi komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 kleine wortel
  • 1 rode peper
  • 2 el zonnebloemolie of wokolie
  • 24 el groene curry pasta of naar smaak
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 gr bloemkoolrijst

Bereidingswijze

  1. Maak alle groenten schoon en snijd op een grote snijplank in kleine blokjes. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes. Als je van extra pittig houdt, kun je de zaadjes erbij laten. Verwarm vervolgens in een grote hapjespan de zonnebloemolie en bak hierin de kip 5-10 minuten rondom bruin.
  2. Voeg dan de rode ui toe aan de pan en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan de rest van de groente toe en bak nog eens 5 minuten.
  3. Voeg dan de groene curry pasta al roerend naar smaak toe en bak dit kort mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat de groene curry afgedekt 10 minuten sudderen. Wanneer de curry bijna klaar is verwarm je in een koekenpan wat olie. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak dit 3-4 minuten warm en beetgaar.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en schep hierover een beetje currysaus.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de curry
  • Calorieën: 316
  • Vetten: 13,5
  • Koolhydraten: 14,0
  • Eiwitten: 34,7