Koolhydraatarme broodjes met groente en oude kaas.

Koolhydraatarme groentebroodjes

Deze koolhydraatarme groentebroodjes zijn een variant op on onze populaire vezelbroodjes. Dit hartige broodje is gevuld met paprika, courgette, wortel, rode ui en kaas. Zonder dat je het doorhebt krijg je al heel wat groente binnen. Je kunt deze broodjes ook zonder beleg eten, want ze hebben van zichzelf al veel smaak! De broodjes zijn lekker als lunch, maar ook ideaal om te serveren als luxe broodje bij een brunch.

Hoe maak je koolhydraatarme groentebroodjes?

De basis voor deze heerlijke broodjes is amandelmeel, lijnzaad, grove psylliumvezels en ei. We gebruiken ook appelazijn. Appelazijn proef je niet terug, maar zorgt ervoor dat het brood luchtiger wordt. De eieren kloppen we ook eerst op zodat de broodjes van binnen zacht en smeuïg zijn, met een krokante buitenkant. Voor dit recept gebruiken we heel lijnzaad. De lijnzaad kneuzen we in een vijzel zodat de vezels goed opgenomen kunnen worden door het lichaam.

De groente in dit recept raspen we heel fijn. Door de paprika krijgen de broodjes een iets gelige/ oranje kleur. De rode ui snijden we in plaats van dat we deze raspen. Als je geen goede keukenmachine hebt die kan raspen of een scherpe rasp kun je ook de rest van de groente heel fijn snijden. Naast de groente voegen we ook kaas toe. We gebruiken oude geraspte kaas. Je kunt de kaas ook zelf raspen van een blok kaas als je toch al aan het raspen bent.

Tips

De broodjes horen een beetje smeuïg te blijven van binnen. Wij hebben ze zelf 50 minuten op 180 graden afgebakken. Elke oven is anders, dus misschien hebben ze bij jou iets langer of korter nodig. De broodjes die je niet direct gaat gebruiken, kun je invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere brood recepten!

Print
Koolhydraatarme broodjes met groente en oude kaas.

Koolhydraatarme groentebroodjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 7 broodjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 3 eieren (M) + 1 eidooier
  • 50 gr lijnzaad, gekneusd
  • 140 gr amandelmeel
  • 35 gr psylliumvezels, grof
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje zout en peper of naar smaak
  • 5 gr bakpoeder
  • 2 el appelazijn
  • 60 gr geraspte oude kaas + extra
  • 150 ml heet water

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Was ondertussen de courgette en paprika en schil de wortel.
  2. Rasp boven een kom de wortel en courgette fijn. Snijd de rode ui fijn en de paprika in kleine stukjes. Plet of kneus de lijnzaad in een vijzel of koffiemolentje.
  3. Klop in een kom 3 eieren met een elektrische mixer luchtig op. Meng vervolgens in een andere (grote) kom de droge ingrediënten, inclusief de kruiden en bakpoeder goed door elkaar.
  4. Voeg de appelazijn en opgeklopte eieren toe aan het beslag en roer goed door. Voeg nu ook de groente en kaas toe.
  5. Voeg het hete water toe en meng met een spatel en laat het beslag 10 minuten rusten.
  6. Vet je handen in met wat olijfolie. Vorm 7 evengrote balletjes van het beslag en leg deze op de bakplaat. Meng het eigeel met een scheutje water en klop los met een garde. Smeer de broodjes in met het eigeel en strooi er wat kaas overheen.
  7. Bak de broodjes 50 tot 55 minuten in een voorverwarmde oven en laat na het bakken volledig afkoelen op een koelrek.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje
  • Calorieën: 247
  • Vetten: 18,5
  • Koolhydraten: 3,3
  • Vezels: 9,8
  • Eiwitten: 12
Koolhydraatarme broodjes met groente en oude kaas.

5 Reacties

  1. Heb deze smaakvolle broodjes al vele malen gemaakt. Heerlijk met de eiersalade die ook op de site staat. Deze site staat bij mijn favorieten.

    Reageer
  2. Heerlijke broodjes. ik heb gelijk 14 stuks gebakken. Morgen 1 bij de lunch met een salade en de rest in de diepvries. Wil ze deze week ook gebruiken als hamburgerbroodje.

    Reageer
  3. Heerlijke broodjes, ik eet ze zonder beleg, want ze hebben veel smaak van de ingrediënten die er al in zitten.

    Reageer
  4. Koosje Kramer

    Dit is en makkelijk en heerlijk! Ik heb het broodje inmiddels koud geserveerd, maar vond een voorproefje warm nog lekkerder. Morgen krijgen de gasten het dan ook vers ut de oven bij de lunch. Een koud broodje kan ook prima opengesneden worden en met wat kaas in het tostiapparaat. Echt heel lekker.

    Reageer
  5. heerlijk, voedzaam en gezond broodje!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*