Print
Koolhydraatarme broodjes met groente en oude kaas.

Koolhydraatarme groentebroodjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 7 broodjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 3 eieren (M) + 1 eidooier
  • 50 gr lijnzaad, gekneusd
  • 140 gr amandelmeel
  • 35 gr psylliumvezels, grof
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje zout en peper of naar smaak
  • 5 gr bakpoeder
  • 2 el appelazijn
  • 60 gr geraspte oude kaas + extra
  • 150 ml heet water

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Was ondertussen de courgette en paprika en schil de wortel.
  2. Rasp boven een kom de wortel en courgette fijn. Snijd de rode ui fijn en de paprika in kleine stukjes. Plet of kneus de lijnzaad in een vijzel of koffiemolentje.
  3. Klop in een kom 3 eieren met een elektrische mixer luchtig op. Meng vervolgens in een andere (grote) kom de droge ingrediënten, inclusief de kruiden en bakpoeder goed door elkaar.
  4. Voeg de appelazijn en opgeklopte eieren toe aan het beslag en roer goed door. Voeg nu ook de groente en kaas toe.
  5. Voeg het hete water toe en meng met een spatel en laat het beslag 10 minuten rusten.
  6. Vet je handen in met wat olijfolie. Vorm 7 evengrote balletjes van het beslag en leg deze op de bakplaat. Meng het eigeel met een scheutje water en klop los met een garde. Smeer de broodjes in met het eigeel en strooi er wat kaas overheen.
  7. Bak de broodjes 50 tot 55 minuten in een voorverwarmde oven en laat na het bakken volledig afkoelen op een koelrek.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje
  • Calorieën: 247
  • Vetten: 18,5
  • Koolhydraten: 3,3
  • Vezels: 9,8
  • Eiwitten: 12

22 reviews