Koolhydraatarm hachee met laurierblad.

Koolhydraatarme hachee

Op een koude winterse dag is niets lekkerder dan een bord warme hachee met rode kool en bloemkoolpuree. Dit traditionele stoofgerecht maak je door blokjes rundvlees samen met uien, kruiden en water een paar uur te laten sudderen. Hachee is een typisch Hollands recept dat al eeuwenlang door Nederlanders wordt gegeten!

In veel hachee recepten wordt er bloem en suiker gebruikt om de saus te binden en de smaak te versterken. Hierdoor bevat de hachee onnodig veel koolhydraten. In ons hachee recept hebben wij geen suiker of andere koolhydraatrijke smaakversterkers gebruikt. Hierdoor bevat een portie van onze hachee slechts 5,8 gr koolhydraten. Dit is 60% minder koolhydraten dan traditionele hachee!

Tips:
Let tijdens het sudderen van het vlees goed op de hoeveelheid vocht in de pan. Als er te veel vocht verdampt kan het vlees aanbranden. Voeg om dit te voorkomen een beetje water toe aan de pan. Serveer de hachee met rode kool en bloemkoolpuree, koolhydraatarme hutspot of koolhydraatarme boerenkoolstamppot. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Koolhydraatarm hachee met laurierblad.

Koolhydraatarme hachee

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd: 190
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 800 gr hacheevlees of runderlappen in blokjes gesneden
  • 75 gr roomboter, ongezouten
  • 3 grote uien of 4 middelgrote uien
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl tijm
  • zout en peper naar smaak
  • 400 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de uien in grove blokjes. Verwarm de roomboter in een grote braadpan en voeg het vlees toe aan de pan. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het al roerend boven een middelhoog vuur 3-5 minuten bruin. Voeg de uienblokjes toe aan de pan en bak dit 2 minuten mee.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en meng dit goed door het vlees. Voeg vervolgens het water, bouillonblokje, kruidnagels, laurierblaadjes en de tijm toe aan pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en zet de deksel schuin op de pan. Laat het vlees boven een laag vuur minimaal 2,5 uur sudderen. Bekijk om het half uur even hoe het gaat met de hachee en voeg indien nodig een glaasje water toe aan de pan.
  3. Haal na 2,5 uur de deksel van de pan en laat het nog even sudderen zonder deksel totdat je een dikke saus overhoudt. Haal als de hachee klaar is de kruidnagels en het laurierblaadje uit de pan. Verdeel in 4 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorieën: 390
  • Vetten: 21,5
  • Koolhydraten: 5,8
  • Eiwitten: 41,2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*