Een heerlijke burger gemaakt van halloumi kaas van verschillende groente.

Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

Een heerlijke vegetarische burgers gemaakt van halloumi en groente!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, halloumi en courgette burgers. Deze heerlijke vegetarische burgers zijn gemaakt van halloumi, courgette, wortel, ui en eieren. Halloumi is een kaas met een heel hoog smeltpunt. Dit maakt het ideaal om vegetarische burgers van te maken. De kaas valt niet uit elkaar en heeft een bindende werking. Je kunt deze burgers serveren met een frisse salade als lunch of als hoofdgerecht. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Tip: De halloumi burgers zijn lekker om bij het diner te eten als hoofdgerecht. Maak je avondmaaltijd compleet door er een van onze koolhydraatarme bijgerechten bij te serveren!

Print
Een heerlijke burger gemaakt van halloumi kaas van verschillende groente.

Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd : 25 minutes
  • Porties: 4 burgers
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 wortel, schoongemaakt
  • 1/2 middelgrote courgette
  • 230 halloumi kaas
  • 1 el koriander, fijngesneden
  • 1 el munt, fijngesneden
  • 1 middelgroot ei, losgeklopt
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 el paneermeel

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Pak om te beginnen een rasp en rasp boven een grote kom de wortel en courgette. Doe vervolgens de courgette, wortel en koriander in een zeef en voeg een snufje zout toe om het water te onttrekken van de groente. Laat dit 5 minuten staan.
  2. Doe na 5 minuten de geraspte groente in een schone theedoek of zeefdoek en wring het vocht er uit. Snijd vervolgens de lente ui in kleine stukjes en rasp de halloumi en voeg dit samen met de courgette, wortel, munt en koriander toe aan een grote kom.
  3. Voeg vervolgens paneermeel en het losgeklopte ei toe en meng alles goed door elkaar. Vorm van het mengsel 4 grote burgers of 8 kleine. Plaats op een bord, dek af met huishoudfolie en doe 20 minuten in de koelkast.
  4. Haal de burgers na 20 minuten uit de koelkast en verwarm een grote koekenpan met daarin olijfolie boven een middelhoog vuur.Voeg de burgers een voor een toe aan de pan en bak goudbruin aan beide kanten, ongeveer 5-10 minuten.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 burger
  • Calorieën : 220
  • Vetten : 15,6
  • Koolhydraten : 5,8
  • Eiwitten : 13,9

3 Comments

  1. Peter Saris

    Heel lekker

  2. Erg lekker icm de rode bietensalade.

  3. Heerlijke burgers! M’n dochter van 22 maanden vond ze ook heerlijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*