Hamburger bowl met ijsbergsla.

Koolhydraatarme hamburger bowl

Een sappige burger met gesmolten kaas, bacon en ei. Deze smaakvolle combinatie heeft iedereen zo nu en dan even nodig. Met deze bowl kun je ook tijdens een koolhydraatarm of keto dieet genieten van deze heerlijke smaakcombinatie. Het broodje laten we achterwege, maar de rest van deze smaaksensatie verandert niet. Heerlijk genieten van deze burger in een koolhydraatarm jasje!

Een hamburger bowl maken
Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is natuurlijk de burger. Je kunt deze zelf maken van gehakt of kant-en-klare burgers kopen. Let bij kant-en-klare burgers op de ingrediënten. Vermijdt ingrediënten als suiker en plantaardige oliën, zoals raapzaadolie. Hoe korter de ingrediëntenlijst, hoe beter! De burgers kun je ook zelf maken van 200 tot 250 gram rundergehakt, peper, zout en een eidooier. Meng het goed en vorm er twee burgers van.

Een echte burger is niet af zonder bacon en kaas. In dit recept gebruiken we ontbijtspek. Hoe langer je het ontbijtspek bakt, hoe krokanter die wordt. Bak hem zoals jij hem lekker vindt. Als je helemaal geen fan bent van ontbijtspek, kun je deze ook weglaten en jezelf ook trakteren op een extra plakje kaas. Voor de kaas kun je kiezen voor elke soort. Op een burger wordt vaak cheddar gebruikt, maar je kunt ook oude kaas of geitenkaas nemen.

Tips
Een burger is niet af zonder saus. Voor dit recept kun je onze keto mayonaise maken (recept komt morgen online) of maak een pittige variant van sambal met mayonaise. Liever ketchup in plaats van mayonaise of liever beide? Gebruik een suikervrije ketchup of maak deze zelf! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten!

Print
Hamburger bowl met ijsbergsla.

Koolhydraatarme hamburger bowl

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 200 gr cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 6 kleine augurken
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 grote hamburgers (ca. 250 gr)
  • 2 plakken cheddar
  • 2 eieren (m)
  • mayonaise naar smaak
  • suikervrije ketchup naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snij de ijsbergsla in stukken, de tomaten door de helft, de ui in ringen, avocado in reepjes of blokjes en de augurk in kleine schijfjes.
  2. Beleg de helft van twee diepe borden of schalen met de ijsbergsla en de ander helft met de gesneden cherrytomaten. Verdeel de augurk en rode ui over de borden. 
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier de ontbijtspek krokant. Haal de spek uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. 
  4. Bak in dezelfde pan de burgers rondom bruin. Als de burgers aan één kant goed gebakken zijn, voeg je de kaas toe. Doe een deksel op de pan zodat de kaas goed kan smelten.
  5. Pak een kleine koekenpan en bak hierin als de burgers bijna klaar zijn alvast de eieren. Breng de eieren op smaak met zout en peper.
  6. Leg de burger samen met het ontbijtspek op de ijsbergsla. Leg hier het eitje overheen. Breng op smaak met peper, zout en wat saus naar keuze. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bowl (1/2 van het totaal) zonder saus
  • Calorieën: 610
  • Vetten: 42,8
  • Koolhydraten: 12,2
  • Vezels: 8,6
  • Eiwitten: 39,9
Hamburger bowl met ijsbergsla.

4 Reacties

  1. Ernstig lekker gerecht. En zeer eenvoudig te maken. Heb kant-en-klare hamburgers met een uitje erin bij de slager gehaald.
    En ook wat plakken avocado toegevoegd (tenminste, zo zag ik dat op de foto).

    Reageer
  2. Super lekker, ik zou het volgende week nog eens maken, zo lekker.
    Voor mijn partner heb ik er frietjes van zoete aardappel in de oven bij gemaakt en voor ons was dit een gezonde ‘frituur’ maaltijd !!
    ZEKER VOOR HERHALING VATBAAR

    Reageer
  3. Was heel heel lekker

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*