Print
Hamburger bowl met ijsbergsla.

Koolhydraatarme hamburger bowl

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 200 gr cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 6 kleine augurken
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 grote hamburgers (ca. 250 gr)
  • 2 plakken cheddar
  • 2 eieren (m)
  • mayonaise naar smaak
  • suikervrije ketchup naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snij de ijsbergsla in stukken, de tomaten door de helft, de ui in ringen, avocado in reepjes of blokjes en de augurk in kleine schijfjes.
  2. Beleg de helft van twee diepe borden of schalen met de ijsbergsla en de ander helft met de gesneden cherrytomaten. Verdeel de augurk en rode ui over de borden. 
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier de ontbijtspek krokant. Haal de spek uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier. 
  4. Bak in dezelfde pan de burgers rondom bruin. Als de burgers aan één kant goed gebakken zijn, voeg je de kaas toe. Doe een deksel op de pan zodat de kaas goed kan smelten.
  5. Pak een kleine koekenpan en bak hierin als de burgers bijna klaar zijn alvast de eieren. Breng de eieren op smaak met zout en peper.
  6. Leg de burger samen met het ontbijtspek op de ijsbergsla. Leg hier het eitje overheen. Breng op smaak met peper, zout en wat saus naar keuze. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bowl (1/2 van het totaal) zonder saus
  • Calorieën: 610
  • Vetten: 42,8
  • Koolhydraten: 12,2
  • Vezels: 8,6
  • Eiwitten: 39,9

22 reviews