Print
Hartige ontbijtmuffins met groente.

Koolhydraatarme hartige ontbijtmuffins

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 8 kleine muffins 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 1 pakje ontbijtspek
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 broccoli
  • 1 stengels bosui
  • 125 gr cherrytomaten
  • 100 gr gerookte spekreepjes
  • 1 el olijfolie
  • 6 eieren (M)
  • scheutje slagroom of melk
  • zout en peper
  • 20 gr verse peterselie, fijngesneden
  • handje geraspte kaas

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Vet de cupcakevormpjes (8 stuks) in met boter of olie. Leg op de bodem van elk vormpje een stukje spek en rond de randen, zodat ze samen een bakje vormen.
  2. Snijd de paprika in blokjes, de broccoli in kleine stukjes, de bosui fijn en de cherrytomaat in vieren. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gerookte spekreepjes toe en bak deze krokant. Dep de spekjes daarna goed droog met keukenpapier.
  4. Verwarm in dezelfde pan wat olijfolie en voeg alle groente behalve de cherrytomaten toe. Roerbak de groente in 5 tot 10 minuten beetgaar.
  5. Klop de eieren ondertussen los in een kom en voeg de room, kaas, peper, zout en peterselie toe. Voeg dan ook de cherrytomaat, spekjes en gebakken groente toe. Roer goed en schenk het eimengsel vervolgens in de vormpjes.
  6. Strooi wat geraspte kaas over de muffins en bak ze vervolgens in ca. 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin
  • Calorieën: 178
  • Vetten: 13,9
  • Koolhydraten: 1,5
  • Vezels: 1,2
  • Eiwitten: 10,9

22 reviews