Quiche met herfstgroenten

Koolhydraatarme herfstquiche

Deze koolhydraatarme herfstquiche is gemaakt met typische herfstgroenten, zoals pompoen, spinazie en champignons. Doordat we de korst hebben weggelaten bevat deze quiche veel minder koolhydraten dan een reguliere quiche.

Herfstquiche maken
De basis voor deze quiche zijn de herfstgroente. We hebben gekozen voor een mix van muskaat pompoenblokjes, babyspinazie en champignonsmix. De smaken van deze groente passen goed bij elkaar en geven de quiche een typische ‘herfst’ smaak. Verder hebben we voor een pittig smaak je de quiche afgedekt met gekruimelde feta. De eieren hebben we romig opgeklopt met Alpro Mild & Creamy sugar free. Hierdoor is de quiche lichter en bevat een stukje minder kcal. Geen fan van Alpro? Vervang dit dan eventueel door dezelfde hoeveelheid kookroom of 125 ml slagroom.

Tips
Deze herfstquiche is vegetarisch en bevat geen vlees of vis. Je kunt als je het lekker vindt eventueel gebakken spekjes of hamblokjes toevoegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere quiche recepten.

Print
Quiche met herfstgroenten

Koolhydraatarme herfstquiche

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr pompoenblokjes (muskaat)
  • 1 rode ui (klein)
  • 4 eieren
  • 175 ml alpro mild & creamy of 125 ml slagroom
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr champignonmix
  • 100 gr feta
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • optioneel: verse peterselie voor topping

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg de eieren toe aan een grote kom en voeg de Alpro mild & creamy, slagroom en kruiden toe. Gebruik een garde om dit romig op te kloppen. Snijd vervolgens de ui in dunne ringen.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel de pompoenblokjes, spinazie, ui en champignons over de ovenschaal. Gebruik je handen om de groenten door elkaar te mengen. Schenk de opgeklopte eieren over de groente en meng nog eens goed.
  3. Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de quiche eventueel af met aluminiumfolie na 30 min. als de quiche te donker wordt
  4. Haal de quiche na 40 minuten uit de oven en verkuimel de feta over de quiche. Bak nog eens 10 minuten, totdat de feta is gesmolten.
  5. Serveer met wat verse peterselie eroverheen. Je maakt met dit recept 3 porties. Lekker om de volgende dag koud te eten voor de lunch of je kunt het invriezen voor een ander keer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van de quiche
  • Calorieën: 219
  • Vetten: 13,6
  • Koolhydraten: 4,4
  • Eiwitten: 17,9
Quiche met herfstgroenten

10 Reacties

  1. Gemaakt met kokosmelk ipv slagroom en diepvries gehakte spinazie gebruikt. Het kokosmelk/eieren mengsel goed opgeklopt en verder het recept gevolgd. Het was verrukkelijk.

    Reageer
  2. Vandaag gemaakt en helaas het commentaar onder dit recept pas later gelezen toen het in de oven stond, het was een van de eerste koolhydraat arme recepten waar ook mijn man kennis meemaakte en dat was dus een misser, niet tot nauwelijks gestold en zeer nat, ik wil het nog wel een keer uitproberen maar dan op de manier van Stijn ( dankjewel alvast voor de tip ) we zitten vol maar beide op de eerst beschreven manier niet echt enthousiast

    Reageer
  3. Het is inderdaad slagroom óf soya. Ik heb slagroom gebruikt en ook de tip van Stijn om de groenten even kort voor te bakken. Het groenten mengsel in de ovenschaal nog even goed omroeren met het ei-slagroom mengsel om verbranden te voorkomen. Mijn elektrische oven op 200 graden gebruikt.
    Het was overheerlijk!!

    Reageer
  4. Ik las de reacties en heb wat “voorzorgsmaatregelen getroffen”

    Ik heb de champignons en pompoen van tevoren kort op hoge temperatuur dichtgeschroeid in een wokpan zodat ze niet teveel vocht los laten. Daarna vuur teruggeschroefd, spinazie toegevoegd en als laatste de ui en kruiden. Kort 2 minuutjes roerbakken en dan in ingevette ovenschaal.

    Ik denk dat er daarnaast een fout in het recept staat mbt slagroom én alpro soya. Het is het één of het ander. De crux daarnaast is de eieren en de room goed en intensief op te kloppen (gebruik anders een keukenmachine om je de handarbeid te sparen) om in de oven een egaal en mooi resultaat te krijgen.

    Verder heb ik mijn heteluchtoven op 150 graden gezet in plaats van 180.

    Het resultaat was een magnifieke quiche met uitzonderlijke smaak! Dank voor het mooie recept

    Reageer
  5. Lekker recept. Fate voegt echt wat toe. Heb zelf nog hamblokjes er bij gedaan.

    Reageer
  6. Vandaag gemaakt en ik moet me helaas aansluiten bij Vera. Een zeer teleurstellend geheel. Het eimengsel was niet gestold en zat nat onderin de schaal. Niet echt een quiche dus. De uiringen waren niet echt goed gaar en de spinazie zat er als een natte kledderzooi doorheen. Mijn kinderen vonden dit een misser. Jammer maar dit recept inderdaad niet meer.

    Reageer
  7. Gisteren gemaakt, viel erg tegen, spinazieblaadjes waren verbrand, ondanks alu folie. Niett echt een quiche, ei mengsel zat onderin de ovenschaal waardoor geen vast geheel. Jammer maar dit recept niet meer.

    Reageer
  8. Vandaag gemaakt, wederom een heerlijke smaakbeleving. Deze gaan we vaker eten.

    Reageer
  9. Vandaag gemaakt. In een woord heerlijk. Ik heb er een pastinaakpuree bij gemaakt. Dit gaan wij vaker eten. Met de puree erbij zijn het 4 porties, het vult namelijk goed.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*