Quiche met herfstgroenten

Koolhydraatarme herfstquiche

Deze koolhydraatarme herfstquiche is gemaakt met typische herfstgroenten, zoals pompoen, spinazie en champignons. Doordat we de korst hebben weggelaten bevat deze quiche veel minder koolhydraten dan een reguliere quiche.

Herfstquiche maken
De basis voor deze quiche zijn de herfstgroente. We hebben gekozen voor een mix van muskaat pompoenblokjes, babyspinazie en champignonsmix. De smaken van deze groente passen goed bij elkaar en geven de quiche een typische ‘herfst’ smaak. Verder hebben we voor een pittig smaak je de quiche afgedekt met gekruimelde feta. De eieren hebben we romig opgeklopt met Alpro Mild & Creamy sugar free. Hierdoor is de quiche lichter en bevat een stukje minder kcal. Geen fan van Alpro? Vervang dit dan eventueel door dezelfde hoeveelheid kookroom of 125 ml slagroom.

Tips
Deze herfstquiche is vegetarisch en bevat geen vlees of vis. Je kunt als je het lekker vindt eventueel gebakken spekjes of hamblokjes toevoegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere quiche recepten.

Print
Quiche met herfstgroenten

Koolhydraatarme herfstquiche

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr pompoenblokjes (muskaat)
  • 1 rode ui (klein)
  • 4 eieren
  • 175 ml alpro mild & creamy of 125 ml slagroom
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr champignonmix
  • 100 gr feta
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • optioneel: verse peterselie voor topping

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg de eieren toe aan een grote kom en voeg de Alpro mild & creamy of slagroom toe. Gebruik een garde om dit romig op te kloppen. Snijd vervolgens de ui in dunne ringen.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel de pompoenblokjes, spinazie, ui en champignons over de ovenschaal. Gebruik je handen om de groenten door elkaar te mengen. Schenk de opgeklopte eieren over de groente en meng nog eens goed.
  3. Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de quiche eventueel af met aluminiumfolie na 30 min. als de quiche te donker wordt
  4. Haal de quiche na 40 minuten uit de oven en verkuimel de feta over de quiche. Bak nog eens 10 minuten, totdat de feta is gesmolten.
  5. Serveer met wat verse peterselie eroverheen. Je maakt met dit recept 3 porties. Lekker om de volgende dag koud te eten voor de lunch of je kunt het invriezen voor een ander keer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van de quiche
  • Calorieën: 219
  • Vetten: 13,6
  • Koolhydraten: 4,4
  • Eiwitten: 17,9
Quiche met herfstgroenten

3 Reacties

  1. Vandaag gemaakt. In een woord heerlijk. Ik heb er een pastinaakpuree bij gemaakt. Dit gaan wij vaker eten. Met de puree erbij zijn het 4 porties, het vult namelijk goed.

  2. Vandaag gemaakt, wederom een heerlijke smaakbeleving. Deze gaan we vaker eten.

  3. Gisteren gemaakt, viel erg tegen, spinazieblaadjes waren verbrand, ondanks alu folie. Niett echt een quiche, ei mengsel zat onderin de ovenschaal waardoor geen vast geheel. Jammer maar dit recept niet meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*