Print
Quiche met herfstgroenten

Koolhydraatarme herfstquiche

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr pompoenblokjes (muskaat)
  • 1 rode ui (klein)
  • 4 eieren
  • 175 ml alpro mild & creamy of 125 ml slagroom
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr champignonmix
  • 100 gr feta
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • optioneel: verse peterselie voor topping

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg de eieren toe aan een grote kom en voeg de Alpro mild & creamy of slagroom toe. Gebruik een garde om dit romig op te kloppen. Snijd vervolgens de ui in dunne ringen.
  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel de pompoenblokjes, spinazie, ui en champignons over de ovenschaal. Gebruik je handen om de groenten door elkaar te mengen. Schenk de opgeklopte eieren over de groente en meng nog eens goed.
  3. Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de quiche eventueel af met aluminiumfolie na 30 min. als de quiche te donker wordt
  4. Haal de quiche na 40 minuten uit de oven en verkuimel de feta over de quiche. Bak nog eens 10 minuten, totdat de feta is gesmolten.
  5. Serveer met wat verse peterselie eroverheen. Je maakt met dit recept 3 porties. Lekker om de volgende dag koud te eten voor de lunch of je kunt het invriezen voor een ander keer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van de quiche
  • Calorieën: 219
  • Vetten: 13,6
  • Koolhydraten: 4,4
  • Eiwitten: 17,9
Copy link