Print
Koolhydraatarme hutspot met rookworst en jus.

Koolhydraatarme hutspot

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofgerechts
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingredi├źnten

  • 500 gr hutspotgroente
  • 1 middelgrote bloemkool (600 gr)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 75 ml kookroom
  • 15 gr roomboter
  • zout en peper naar smaak
  • 1 grote gelderse rookworst
  • 75 ml kant-en-klare jus
  • optioneel: spekreepjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Pak vervolgens een grote pan en vul deze met water. Voeg de bloemkoolroosjes en 1/2 bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook de bloemkool ongeveer 15 minuten, totdat je er met een vork in kunt prikken.
  2. Giet de inhoud van de pan in een vergiet en schud deze boven een wasbak goed heen en weer. Doe de bloemkoolroosjes dan weer terug in de pan en voeg de kookroom en boter toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer vervolgens de bloemkool met een staafmixer tot puree.
  3. Kook ondertussen in een andere pan gevuld met water en 1/2 bouillonblokje de hutspot groente binnen 15 minuten gaar. Giet het overtollige vocht uit de pan en voeg de hutspotgroente toe aan de pan met de bloemkoolpuree.
  4. Volg wanneer de groenten bijna gaar zijn de instructies op de verpakking van de rookworst en jus en warm deze op.
  5. Pak nu een aardappelstamper en stamp de hutspotgroente en bloemkoolpuree goed door elkaar. Verdeel de hutspot in vier porties en serveer met de rookworst en jus. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorie├źn: 342
  • Vetten: 25,1
  • Koolhydraten: 13,1
  • Eiwitten: 13,2
Copy link