Huzarensalade met ei en tafelzuren.

Koolhydraatarme huzarensalade

Vandaag heb ik voor de lunch een heerlijke koolhydraatarme huzarensalade gemaakt. Als ik deze salade zie moet ik gelijk denken aan een feestje. Vroeger kwam ik deze salade vaak tegen op verjaardagen. De salade werd dan gepresenteerd op een grote schaal versierd met ei en tafelzuren. Helaas zie je de salade tegenwoordig niet meer zo vaak op feestjes. Men vindt het ouderwets en niet bij de tijd horen. Het tegendeel is waar! Met dit recept voor een koolhydraatarme huzarensalade gaan wij ons best doen om de huzarensalade weer trendy te maken.

Een gezonde huzarensalade
Huzarensalade wordt doorgaans gemaakt met vlees en aardappelen. Aardappelen zijn echter niet geschikt om te eten bij het volgen van een koolhydraatarm of keto dieet. Wij hebben daarom onze koolhydraatarme huzarensalade gemaakt met bloemkoolrijst. Door de neutrale smaak is het een perfecte vervanger voor de aardappelen. Verder hebben wij het traditionele recept gevolgd en de salade op smaak gebracht met corned beef, mayonaise en tafelzuren. Door deze kleine aanpassing bevat onze huzarensalade slechts 4,4 gr koolhydraten per portie! Daarbij is het verschil met een reguliere huzarensalade niet te proeven. Mijn vader heeft het getest en proefde de bloemkoolrijst niet terug.

Tips:
Je kunt de huzarensalade serveren als lunch, voorgerecht of als snack bij de borrel. Ik heb het zelf gegeten als lunch met een sneetje Adam’s Brot. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen of aanvullen. Zo kun je de huzarensalade ook maken met zalm, garnalen, ham of kip. De huzarensalade kun je na bereiding maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme salade recepten.

Print
Huzarensalade met ei en tafelzuren.

Koolhydraatarme huzarensalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 groente bouillonblokje
  • 100 gram corned beef
  • 4 el mayonaise
  • 1/4 rode ui
  • 3 augurken
  • 30 gr zilveruitjes
  • 25 gr kappertjes
  • 2 eieren
  • paprikapoeder naar smaak
  • optioneel: botersla
  • optioneel: sneetje Adam’s Brot

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de als het water kookt de bloemkoolrijst toe en kook het in ca. 3-5 minuten gaar. Laat het water na het koken met behulp van de deksel uitlekken en laat de rijst 10-15 minuten afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de corned beef in kleine blokjes en voeg dit toe aan een grote kom. Pak dan weer de pan met bloemkoolrijst en voeg de rijst toe aan een schone theedoek. Wring vervolgens al het vocht uit de rijst en voeg het toe aan de kom met het corned beef.
  3. Voeg de mayonaise toe aan de kom en roer dit door de salade. Snijd vervolgens de rode ui en augurken in kleine stukjes en voeg dit samen met de zilveruitjes en kappertjes toe aan de kom. Dek de salade af en zet het in de koelkast.
  4. Breng om de eieren te koken een pan met water aan de kook. Voeg de eieren voorzichtig toe aan de pan en kook ze in 8 minuten hard. Laat de eieren na het koken direct schrikken in koud water. Snijd de eieren in plakjes en zet opzij.
  5. Haal de huzarensalade uit de koelkast en voeg de gesneden eieren toe. Serveer de huzarensalade eventueel op een broodje met ijsbergsla en geraspte wortel. Garneer de salade voor het serveren met paprikapoeder. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de salade
  • Calorieën: 206
  • Vetten: 15,1
  • Koolhydraten: 4.4
  • Eiwitten: 11,6
Huzarensalade met ei en tafelzuren.

51 Reacties

  1. Lekker, maar vind t wel weinig voor 4 personen, zou dit voor 2 personen maken, ik denk zelfs dat ik het in m’n eentje wel op zou kunnen.

    Reageer
  2. Gister gemaakt voor bij de barbeque. Vond het wel een beetje spannend. Iedereen vond het héérlijk. Ik opgelucht. Heb het gemaakt met tonijn en de grove bloemkoolrijst van Jumbo. Is een aanrader en voor herhaling vatbaar. 👌👌👌

    Reageer
  3. Alles is al gezegd, heerlijk recept zeker met deze warme dagen.
    Heb er nog een halve avocado bij gedaan, voor herhaling vatbaar, yammie.

    Reageer
  4. Wat een TOP recept👍🏻

    Reageer
  5. Zo ontzettend lekker. Uit nieuwsgierigheid vorig jaar voor het eerst gemaakt. Ik kon niet geloven dat het niet naar bloemkool zou smaken. Maar je proeft er totaal niets van. Vandaag met tonijn gemaakt. Ook erg lekker.

    Reageer
  6. Bloemkoolrijst begint een multifunctioneel product te worden wat niets meer met bloemkool te maken heeft. Ik vind bloemkool niet lekker dus de eerste hap was wel met een beetje lange tanden maar dit is gewoon normale huzarensalade!! Ik merk totaal geen verschil met “normale” salade en de rest van het gezin vindt het ook erg lekker, dat zijn net als ik grote liefhebbers van huzarensalade.
    Wel geleerd dat je het geheel een dagje moet laten staan, maar dat geldt voor normale huzarensalade ook.

    Echt een topper dit.

    Reageer
  7. Heerlijke kha vervanging. Ik mis alleen het appeltje erdoor maar dit recept is een blijvertje.
    Ipv cornedbeef is dit ook heerlijk met een blikje rode zalm of tonijn.

    Reageer
  8. Net gemaakt en smaakt heerlijk!

    Reageer
  9. Heerlijke salade waar je de aardappelen echt niet mist .
    Een geweldig recept voor de warme dagen en de volgende dag nog lekkerder , dus meteen voor 2 dagen een heerlijke lunch of diner .

    Reageer
  10. Ik had echt verwacht toch nog een bloemkoolsmaak te proeven. Maar het was heerlijk! Ik had de cornedbeef vervangen door tonijn, dit is zeker voor herhaling vatbaar. Je kunt zoveel met bloemkool dat ik elke dag iets anders gegeten heb maar de hele week bloemkool.

    Reageer
  11. Ik hou van koude schotel in de zomer. Maar zonder aardappels had ik nooit gedacht dat die gewoon net zo lekker zou zijn. Ik kreeg het gevoel dat ik aan het zondigen was. Hij is heerlijk, ik ben blij met dit recept, en zal deze zeker geregeld maken.

    Reageer
  12. Al heel vaak gemaakt, en recept gedeeld! Heerlijke huzarensalade!

    Reageer
  13. Het was wat geklieder met het ‘uitwringen’ van de bloemkoolrijst, maar zeker de moeite waard!
    Wij hebben hem als maaltijdsalade gegeten met wat knapperig gebakken speklapjes erbij.

    Reageer
  14. Dit is echt heel erg lekker, bloemkool proef je echt niet.
    Ik vind het zelfs nog lekkerder dan met aardappel, het lijkt of de bloemkool meer smaak aan neemt van de andere ingrediënten dan dat de aardappel doet.
    Nog een appeltje erbij voor het zoetje.
    Manlief zat te smullen, had niets door…..

    Reageer
  15. Heerlijk voor herhaling ik ben erg blij met jullie recepten in 5 maanden 12 kg afgevallen

    Reageer
  16. Was super lekker. Zo lekker koop je deze salade niet in de winkel.

    Reageer
  17. 5 sterren, met gemak! Dit is het 3e recept dat ik gemaakt heb van je low carb chef. Mijn gezin is blij! We hebben gesmuld van deze Huzaren salade. Verrukkelijk! De 2 ovenschotels waren ook een succes! Beetje tweaken met kruiden maar allemaal prima te doen! Heerlijk, eindelijk wat meer afwisseling en keus. Ik ga de gevulde speculaas proberen voor het low carb heaven gevoel. Top gerechten, top website! Zo blij om deze site te hebben gevonden.

    Reageer
  18. Vandaag gemaakt ben benieuwd.
    Vanmiddag proeven

    Reageer
  19. Top recept! Smaakt echt fantastisch, en de tip van iemand om een groenten-zakje van de supermarkt te gebruiken, helemaal top! En voor bij de bbq, lekker “aangekleed” met zoetzuur, sla, tomaatjes, komkommer etc, echt heel smakelijk!

    Reageer
  20. Zo leuk hoe mensen reageren als je achteraf verteld dat er geen aardappelen in de salade zit.
    Iedereen die ik het voorschotelt vind het lekker .

    Reageer
  21. Heerlijke salade 👍

    Reageer
  22. Anneke Velzen

    Heerlijk, maak deze salade vaak, verwerk er zalm in

    Reageer
  23. Errug lekker.
    Voeg zelf nog wat wortel (in blokjes heel ff koken) en velderwtjes toe dan is het voor mij “echte” huzarensla geworden. En een scheutje dragon azijn om het zoete van de mayo, augurk en uitjes tegen te werken.
    We hebben dit al tientallen keren gemaakt. Bedankt voor het idee!

    Reageer
  24. Monique van Doesburg

    Wauw. Bij de spareribs een echte zomertopper. Dank je wel

    Reageer
  25. Zelfs lekkerder dan de “normale” huzarensalade

    Reageer
  26. Ik vind deze salade heerlijk..lekkerder zelfs dan de gewone met aardappel.Mijn man die niet van bloemkool houd neemt het ook regelmatig mee naar werk voor de lunch en hij vind het ook heerlijk.Ik varieer ook regelmatig met vleeskeuze,heb er ook eens gegrilde geplukte kip door gedaan wat over was van de dag ervoor,ook lekker.

    Reageer
  27. Heerlijk recept! Wij vinden m lekkerder dan de originele huzarensalade met aardappel. Ik heb er nog een half appeltje (Elstar) aan toegevoegd, maakt het nog net iets frisser. Voor ons zeker een blijvertje!

    Reageer
  28. Erg lekker, zéker net zo lekker als de klassieke huzarensalade!

    Reageer
  29. Heb dit recept gemaakt maar verwachtte er niet zo veel van. Had echt het idee dat gekookte bloemkoolrijst geen basis zou kunnen zijn. Wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb. Echt ging al mijn verwachtingen te boven. Vond het heerlijk. Ga de volgende keer experimenteren met soepvlees, kip, vis in plaats van corned beef maar blijft op mijn lievelingsreceptenlijstje staan. Dank je wel.

    Reageer
  30. Super lekker. Al meerdere keren gemaakt 👨‍🍳👨‍🍳

    Reageer
  31. Machtig wat lekker is dit 😃 ook heerlijk om bij de bbq te maken ipv de echt huzarensalade super gerecht 👌

    Reageer
  32. Huzarensalade groot succes vorige week👍
    Vandaag de bigmac overheerlijk🤩

    Reageer
  33. Oh heerlijk. Gemaakt met gerookte kip en is een supermaaltijdje!👍

    Reageer
  34. Héérlijk!!
    Dit is een blijvertje, niet van ‘echt’ te onderscheiden én makkelijk te maken.
    Dank je voor het lekkere recept!

    Reageer
  35. Eerst maar voor de helft gemaakt, maar is echt heerlijk.

    Reageer
  36. hoelang zou je dit kunnen bewaren in een afgesloten doos? Ik ben zelf nl de enige die dit eet in huis maar vind voor 4 personen dan wel eeg veel om te maken..

    Reageer
    • Hi Annemieke,

      Je kunt de salade 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt eventueel ook de helft maken door de ingrediënten te halveren.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  37. Super recept! Ik eet keto vegan dus heb ik het vlees vervangen door fijne stukjes gebakken plantaardige vivera met een snufje gerookte paprika. De bloemkool rijst zelf gemaakt. Verder ook met eigen gemaakte keto tafelzuur en veganaise. Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  38. Wat een top gerecht. Zelf de Cornedbeef weggelaten (niet mijn ding).Hiervoor in de plaats soepvlees gebruikt.
    Echt heerlijk!

    Reageer
  39. I kriek Rebel

    Ik heb het recept gisteren gemaakt en hebben er heerlijk van gesmuld, ik ga er ook met vlees experimenteren.

    Reageer
  40. Ik heb deze huzarasalade gemaakt en iedereen vind het een top koude schotel zoals wij dat noemen… ik doe er ook wel eens een appeltje bij snijden. Inmiddels al kilo’s gemaakt en om de bloemkool uit te knijpen gebruik ik een groente zakje die liggen bij de supermarkten bij het fruit en groente.

    Reageer
  41. Een topper! Ook ik deel de mening dat het niet te onderscheiden is van de variant met aardappel. Een blijver!

    Reageer
  42. Het was erg lekker en je proeft de bloemkool helemaal niet. Hij staat bij ons in de favorieten 🙂

    Reageer
  43. Deze salade afgelopen week gemaakt. Niet van echte rundvlees salade te onderscheiden! Ga m zeker vaker maken

    Reageer
  44. Je hoeft niet perse bloemkoolrijst te gebruiken, het gaat prima met een hele bloemkool! Is nog goedkoper ook. En peper en zout hoef je ook niet toe te voegen want je kookt immers in een bouillon blokje! Minder zout is beter voor je. Ik maak deze salade regelmatig en vind het heerlijk!!

    Reageer
  45. Kun je de corned beef vervangen door (vers getrokken) soepvlees

    Reageer
    • Hi Karin,

      Je kunt zelf variëren met het recept door verschillende soorten vlees of vis toe te voegen!

      Gr,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*