Huzarensalade met ei en tafelzuren.

Koolhydraatarme huzarensalade

Vandaag heb ik voor de lunch een heerlijke koolhydraatarme huzarensalade gemaakt. Als ik deze salade zie moet ik gelijk denken aan een feestje. Vroeger kwam ik deze salade vaak tegen op verjaardagen. De salade werd dan gepresenteerd op een grote schaal versierd met ei en tafelzuren. Helaas zie je de salade tegenwoordig niet meer zo vaak op feestjes. Men vindt het ouderwets en niet bij de tijd horen. Het tegendeel is waar! Met dit recept voor een koolhydraatarme huzarensalade gaan wij ons best doen om de huzarensalade weer trendy te maken.

Een gezonde huzarensalade
Huzarensalade wordt doorgaans gemaakt met vlees en aardappelen. Aardappelen zijn echter niet geschikt om te eten bij het volgen van een koolhydraatarm of keto dieet. Wij hebben daarom onze koolhydraatarme huzarensalade gemaakt met bloemkoolrijst. Door de neutrale smaak is het een perfecte vervanger voor de aardappelen. Verder hebben wij het traditionele recept gevolgd en de salade op smaak gebracht met corned beef, mayonaise en tafelzuren. Door deze kleine aanpassing bevat onze huzarensalade slechts 4,4 gr koolhydraten per portie! Daarbij is het verschil met een reguliere huzarensalade niet te proeven. Mijn vader heeft het getest en proefde de bloemkoolrijst niet terug.

Tips:
Je kunt de huzarensalade serveren als lunch, voorgerecht of als snack bij de borrel. Ik heb het zelf gegeten als lunch met een sneetje Adam’s Brot. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen of aanvullen. Zo kun je de huzarensalade ook maken met zalm, garnalen, ham of kip. De huzarensalade kun je na bereiding maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme salade recepten.

Print
Huzarensalade met ei en tafelzuren.

Koolhydraatarme huzarensalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 groente bouillonblokje
  • 100 gram corned beef
  • 4 el mayonaise
  • 1/4 rode ui
  • 3 augurken
  • 30 gr zilveruitjes
  • 25 gr kappertjes
  • 2 eieren
  • paprikapoeder naar smaak
  • optioneel: botersla
  • optioneel: sneetje Adam’s Brot

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de als het water kookt de bloemkoolrijst toe en kook het in ca. 3-5 minuten gaar. Laat het water na het koken met behulp van de deksel uitlekken en laat de rijst 10-15 minuten afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de corned beef in kleine blokjes en voeg dit toe aan een grote kom. Pak dan weer de pan met bloemkoolrijst en voeg de rijst toe aan een schone theedoek. Wring vervolgens al het vocht uit de rijst en voeg het toe aan de kom met het corned beef.
  3. Voeg de mayonaise toe aan de kom en roer dit door de salade. Snijd vervolgens de rode ui en augurken in kleine stukjes en voeg dit samen met de zilveruitjes en kappertjes toe aan de kom. Dek de salade af en zet het in de koelkast.
  4. Breng om de eieren te koken een pan met water aan de kook. Voeg de eieren voorzichtig toe aan de pan en kook ze in 8 minuten hard. Laat de eieren na het koken direct schrikken in koud water. Snijd de eieren in plakjes en zet opzij.
  5. Haal de huzarensalade uit de koelkast en voeg de gesneden eieren toe. Serveer de huzarensalade eventueel op een broodje met ijsbergsla en geraspte wortel. Garneer de salade voor het serveren met paprikapoeder. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de salade
  • Calorieën: 206
  • Vetten: 15,1
  • Koolhydraten: 4.4
  • Eiwitten: 11,6
Huzarensalade met ei en tafelzuren.

21 Reacties

  1. Kun je de corned beef vervangen door (vers getrokken) soepvlees

    • Hi Karin,

      Je kunt zelf variëren met het recept door verschillende soorten vlees of vis toe te voegen!

      Gr,

      Quint

  2. Je hoeft niet perse bloemkoolrijst te gebruiken, het gaat prima met een hele bloemkool! Is nog goedkoper ook. En peper en zout hoef je ook niet toe te voegen want je kookt immers in een bouillon blokje! Minder zout is beter voor je. Ik maak deze salade regelmatig en vind het heerlijk!!

  3. Deze salade afgelopen week gemaakt. Niet van echte rundvlees salade te onderscheiden! Ga m zeker vaker maken

  4. Het was erg lekker en je proeft de bloemkool helemaal niet. Hij staat bij ons in de favorieten 🙂

  5. Een topper! Ook ik deel de mening dat het niet te onderscheiden is van de variant met aardappel. Een blijver!

  6. Ik heb deze huzarasalade gemaakt en iedereen vind het een top koude schotel zoals wij dat noemen… ik doe er ook wel eens een appeltje bij snijden. Inmiddels al kilo’s gemaakt en om de bloemkool uit te knijpen gebruik ik een groente zakje die liggen bij de supermarkten bij het fruit en groente.

  7. I kriek Rebel

    Ik heb het recept gisteren gemaakt en hebben er heerlijk van gesmuld, ik ga er ook met vlees experimenteren.

  8. Wat een top gerecht. Zelf de Cornedbeef weggelaten (niet mijn ding).Hiervoor in de plaats soepvlees gebruikt.
    Echt heerlijk!

  9. Super recept! Ik eet keto vegan dus heb ik het vlees vervangen door fijne stukjes gebakken plantaardige vivera met een snufje gerookte paprika. De bloemkool rijst zelf gemaakt. Verder ook met eigen gemaakte keto tafelzuur en veganaise. Zeker voor herhaling vatbaar.

  10. hoelang zou je dit kunnen bewaren in een afgesloten doos? Ik ben zelf nl de enige die dit eet in huis maar vind voor 4 personen dan wel eeg veel om te maken..

    • Hi Annemieke,

      Je kunt de salade 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt eventueel ook de helft maken door de ingrediënten te halveren.

      Groetjes,

      Quint

  11. Eerst maar voor de helft gemaakt, maar is echt heerlijk.

  12. Héérlijk!!
    Dit is een blijvertje, niet van ‘echt’ te onderscheiden én makkelijk te maken.
    Dank je voor het lekkere recept!

  13. Oh heerlijk. Gemaakt met gerookte kip en is een supermaaltijdje!👍

  14. Huzarensalade groot succes vorige week👍
    Vandaag de bigmac overheerlijk🤩

  15. Machtig wat lekker is dit 😃 ook heerlijk om bij de bbq te maken ipv de echt huzarensalade super gerecht 👌

  16. Super lekker. Al meerdere keren gemaakt 👨‍🍳👨‍🍳

  17. Heb dit recept gemaakt maar verwachtte er niet zo veel van. Had echt het idee dat gekookte bloemkoolrijst geen basis zou kunnen zijn. Wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb. Echt ging al mijn verwachtingen te boven. Vond het heerlijk. Ga de volgende keer experimenteren met soepvlees, kip, vis in plaats van corned beef maar blijft op mijn lievelingsreceptenlijstje staan. Dank je wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*