Ijstaart met frambozen en chocolade.

Koolhydraatarme ijstaart

Deze koolhydraatarme ijstaart is super lekker als snack of dessert op een warme zomerdag, maar ook perfect als luxe dessert met de feestdagen. De taart maak je in een cakevorm, zodat je hem gemakkelijk plakjes kunt snijden. We hebben gekozen voor een ijstaart met 3 laagjes: een laag met vanille ijs, frambozenjam en pure chocolade. Een perfecte combinatie tussen zoet en fris.

Koolhydraatarme ijstaart maken
Deze koolhydraatarme ijstaart heeft 3 laagjes, een laagje met ijs, jam en chocolade. Het ijs maak je met slagroom en ‘gecondenseerde melk’ die je wel eerst zelf maakt. Voor de gecondenseerde melk heb de kokosmelk, roomboter, ery-bronze en nodig. Mocht je niet van kokos houden, kun je ook kiezen voor slagroom. Je kookt het in door de ingrediënten voor zo’n 15 minuten te laten pruttelen. Het is klaar op het moment dat het een dikte krijgt van een kwark. Dan zet je het vuur uit en laat je het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Het ijs maak je vervolgens door de ‘gecondenseerde melk’ te mengen met het slagroom, johannesbroodpitmeel, erythritol poeder en vanille. De taart bouw je op in laagjes. Eerst een laagje ijs, dan jam en chocolade. Dit herhaal je tot alle ingrediënten op zijn. Ten slotte het moeilijkste gedeelte: wachten… Na ongeveer 6 uur is het ijs hard en kun je het serveren!

Tips
Mocht je ‘gecondenseerde melk’ nog te warm zijn geweest en je overige producten te koud, dan kan het ijs tijdens het mengen schiften. Zet je mengkom in heet / kokend water om dit te verhelpen.  Roer door terwijl de kom in het water staat en als je ziet dat het schiften wat minder wordt, zet je de kom weer op het aanrecht en klop door. Dit proces herhaal je, tot je een fluweel zachte ijs krijgt. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ijs recepten.

Print
Ijstaart met frambozen en chocolade.

Koolhydraatarme ijstaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 390
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Gecondenseerde melk

Ijs

Vulling


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Maak eerst het ‘gecondenseerde melk’ door alle ingrediënten toe te voegen aan een steelpan. Zet het vuur middelhoog en laat het geheel al roerend indikken. Zet het vuur uit als het de dikte van kwark heeft, laat daarna op kamertemperatuur volledig afkoelen.
  2. Voeg de afgekoelde ‘gecondenseerde melk’ samen met de slagroom, johannesbroodpitmeel, ery-poeder en merg van 1 vanille stokje toe aan een grote kom. Klopt dit ca. 2 minuten romig op met een elektrische mixer.
  3. Voeg de chocolade druppels toe aan een hittebestendige kom. Breng een steelpan met een laagje water aan de kook. Plaats de kom op het steelpannetje en smelt de chocolade door middel van stoom (au-bain-marie). Laat daarna kort afkoelen.
  4. Bekleed een cakevorm (20 cm) met vershoudfolie. Lepel een beetje opgeklopte room over de bodem. Voeg dan een beetje jam toe en daarna de gesmolten chocolade. Herhaal dit, totdat je ingrediënten op zijn.
  5. Dek de ijstaart af met vershoudfolie en plaats minimaal 6 uur in de vriezer, het liefst de hele nacht. Haal de ijstaart 10 minuten van te voren uit de vriezer. Versier hem met wat verse bosvruchten en snijd in plakjes met een warm mes (houd het mes even onder heet water).


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12 van de taart)
  • Calorieën: 205
  • Vetten: 19,9
  • Koolhydraten: 2,4
  • Vezels: 3,8
  • Eiwitten: 1,8

 

Ijstaart met frambozen en chocolade.

1 reactie

  1. Heerlijk en makkelijk recept 👌

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*