Print
Koolhydraatarme pompoencurry met raita.

Koolhydraatarme Indiase pompoencurry

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Indiaas

Schaal

Ingrediënten

Kip marinade

  • 125 gr Griekse yoghurt (10%) of kokosyoghurt
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 rode peper, fijngesneden of 1/2 tl chilipeper
  • 300 gr kipblokjes
  • zout en peper

Curry

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 el verse gember
  • 300 gr pompoen
  • 2 el kokosolie of olijfolie
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl curry of kerriepoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • zout en peper
  • 2 tl tomatenpuree
  • 250 ml kokosmelk, 17% vet
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • verse koriander

Raita (optioneel)

  • 1/2 komkommer
  • 1 klein teentje knoflook
  • rasp van 1/2 bio citroen
  • verse munt of 1 tl gedroogde munt
  • 75 gr Griekse yoghurt (10%) of kokosyoghurt

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de Griekse yoghurt of kokosyoghurt met de kruiden en eventueel fijngesneden rode peper of chilipoeder. Snijd de kip in blokjes en roer dit door de marinade. Breng op smaak met zout en peper, dek af en laat de marinade minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
  2. Snijd ondertussen de ui in grove stukken en rasp de knoflook en gember. Snijd vervolgens ook de pompoen in kleine blokjes.
  3. Voeg de pompoenblokjes toe aan een pan met water en breng aan de kook. Kook de pompoenblokjes in 10 tot 15 minuten beetgaar. Giet af en pureer de helft van de blokjes met een staafmixer fijn en bewaar de andere helft.
  4. Verwarm een eetlepel kokosolie of olijfolie in een hapjespan boven middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak de blokjes goudbruin. Haal de gebakken kip uit de pan en leg even op een schoon bord of kom.
  5. Verwarm in dezelfde hapjes nog een eetlepel kokosolie of olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg dan de knoflook, gember, gedroogde kruiden en tomatenpuree toe. Bak een paar minuten en voeg dan de kokosmelk en gepureerde pompoen toe.
  6. Verwarm de saus en proef even. Voeg evt. naar smaak meer kruiden toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de gebakken kip en pompoenblokjes toe en kook dit 10 minuten mee.
  7. Maak ondertussen de raita (komkommer dip). Snijd hiervoor de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer boven een kom. Snijd de knoflook fijn en rasp de schil van 1/2 citroen. Snijd een paar muntblaadjes fijn of gebruik 1 tl gedroogde munt. Voeg de knoflook, citroenrasp en munt samen met de yoghurt toe aan de komkommer toe en meng goed.
  8. Roerbak de bloemkoolrijst in een koekenpan en verdeel dit over 3 borden. Schep de curry naast de bloemkoolrijst en garneer met verse koriander. Serveer de curry met raita, eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie incl. raita (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 449
  • Vetten: 29,3
  • Koolhydraten: 10,6
  • Vezels: 7,1
  • Eiwitten: 32,3

22 reviews