Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nasi goreng gemaakt met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme Indonesische nasi goreng

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch, Diner
  • Keuken: Indonesisch

Ingrediënten

Schaal
  • 3 kemirinoten of handje macadamianoten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 sjalotten
  • 1 tot 2 rode pepers
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl trassi (optioneel)
  • 4 eieren (M)
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 el sojasaus
  • 1 el tamari
  • 2 stengels bosui

Bereidingswijze

  1. Rooster de kemirinoten een paar minuten in een steelpannetje of koekenpan. Doe de noten in een keukenmachine of blender en hak fijn.
  2. Snijd de knoflook en ui in plakjes. Snijd de rode pepers in ringetjes en verwijder eventueel de zaden als je niet van pittig houdt. Houd een deel van de rode peper apart en voeg de rest samen met een theelepel zout toe aan de keukenmachine. Maal tot een fijne pasta. Snij vervolgens de lente-ui in fijne ringetjes.
  3. Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan op middelhoog vuur en voeg de pasta toe. Voeg als je trassi gebruikt, deze ook toe aan de pan. Fruit dit een paar minuten en schep de pasta naar de zijkant van de pan.
  4. Klop ondertussen 2 eieren los in een kom en voeg deze toe aan de pan. Roerbak de eieren een paar minuten.
  5. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de wok en meng dit goed met het ei en de pasta. Blijf goed omscheppen totdat de bloemkoolrijst gaar is. Voeg dan de sojasaus en tamari toe en meng goed. Voeg de lente-ui toe en blijf omscheppen zodat de bloemkoolrijst goed bakt. Breng op smaak met peper.
  6. Verwarm een koekenpan met een eetlepel kokosolie op middelhoog vuur en bak hierin de overige eieren en bak hiervan 2 spiegeleieren.
  7. Verdeel de nasi over 2 borden en leg op elk bord een spiegelei. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 368
  • Vetten: 27,2
  • Koolhydraten: 9,5
  • Vezels: 6,5
  • Eiwitten: 17,9