Kleine gehaktballetjes met gesmolten mozzarella geserveerd in tomatensaus.

Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes

Heerlijke gehaktballetjes met mozzarella in tomatensaus!

Sappig, mals en vol van smaak, zo horen Italiaanse gehaktballetjes te smaken. De belangrijkste ingrediënten om deze smaak te realiseren zijn het gehakt, ei en paneermeel. Helaas is het niet mogelijk om paneermeel te gebruiken in een koolhydraatarm recept. Dit maak het bedenken van lekker koolhydraatarm recept voor Italiaanse gehaktballetjes niet zo eenvoudig. Toch zijn wij aan de slag gegaan en na een aantal mislukte pogingen is het toch gelukt om een lekker recept te bedenken. In plaats van de paneermeel hebben wij amandelmeel gebruikt. De gehaktballetjes hebben we verder op smaak gebracht met kruiden, mozzarella en tomatensaus. Je kunt ervoor kiezen om de saus en mozzarella kaas weg te laten. Als je hiervoor kiest kun je een gedeelte van de gehaktballetjes ook invriezen en op een later moment opeten!

Serveertip:
De Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn lekker om te eten bij een frisse salade of een portie Nutriwell spaghetti. Plaats een reactie als je vragen hebt over het recept!

Print
Kleine gehaktballetjes met gesmolten mozzarella geserveerd in tomatensaus.

Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10 minutes
  • Kooktijd: 40 minutes
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 15 gehaktballetjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 680 gr rundergehakt
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gr amandelmeel
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 75 ml warm water
  • 115 gr mozzarella kaas
  • 225 gr tomatensaus naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens alle ingrediënten behalve de tomatensaus en mozzarella in een grote kom goed door elkaar. Wanneer het gehaktmengsel goed is gemengd kun je hiervan 15 kleine gehaktballetjes met een doorsnede van 5 cm vormen.
  2. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier en plaats de 15 kleine gehaktballetjes op de bakplaat. Bak de gehaktballetjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd ondertussen de mozzarella in 15 gelijke plakken. Haal na 20 minuten bakken de gehaktballetjes uit de oven en giet de tomatensaus over de gehaktballen en plaats op elk gehaktballetje een plakje mozzarella. Bak de gehaktballetjes nog eens 20 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gehaktballetje
  • Calorieën: 136
  • Vetten: 9,0
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 12,0

6 Reacties

  1. Wat een makkelijk en heerlijk recept! Die mozzarella is heerlijk er overheen.

  2. Wat een heerlijk recept weer. Het was smullen vanavond. Alleen wss mozzarella helemaal gesmolten. Het was niet zoals in de foto nog geheel. Ik denk dat het komt door de heteluchtoven. Voortaan ga ik 5 minuten eerder uit de oven halen.

  3. Annemie hoogeland

    Wat is dat lekker maak ik wel vaker. En een vraagje kan ik ook ander meel erbij doen bv havermout meel of boekweit meel

  4. Ziet er heerlijk uit, nog niet gemaakt en ik vraag mij af waarom er toch altijd paneermeel of in dit geval, amandelmeel doorheen moet. Ik maak mijn gehaktballen al jaren zonder ei en paneermeel (omdat mijn man diabetes heeft ben ik daarmee gestopt) en mijn gehaktballen smaken net zo lekker dus ga ik dit recept een keer maken zonder toevoeging van *meel en ei, moet volgens mij net zo lekker worden. (wordt vervolgd….)

  5. Marianne

    Ik wil dit recept maken en ik vraag me af of ik die 120 ml water door het gehakt moet mengen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*