Print
Kleine gehaktballetjes met gesmolten mozzarella geserveerd in tomatensaus.

Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 15 gehaktballetjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 680 gr rundergehakt
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gr amandelmeel
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 75 ml warm water
  • 115 gr mozzarella kaas
  • 225 gr tomatensaus naar keuze

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens alle ingrediënten behalve de tomatensaus en mozzarella in een grote kom goed door elkaar. Wanneer het gehaktmengsel goed is gemengd kun je hiervan 15 kleine gehaktballetjes met een doorsnede van 5 cm vormen.
  2. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier en plaats de 15 kleine gehaktballetjes op de bakplaat. Bak de gehaktballetjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd ondertussen de mozzarella in 15 gelijke plakken. Haal na 20 minuten bakken de gehaktballetjes uit de oven en giet de tomatensaus over de gehaktballen en plaats op elk gehaktballetje een plakje mozzarella. Bak de gehaktballetjes nog eens 10 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gehaktballetje
  • Calorieën: 136
  • Vetten: 9,0
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 12,0