Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Wraps met Italiaanse vulling.

Koolhydraatarme Italiaanse wraps

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 wraps (2 porties) 1x
  • Categorie: Diner, Lunch
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal

Pistachepesto

  • 50 gr pistachenoten, gepeld
  • 1 klein teentje knoflook
  • 15 gr verse basilicum
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • 1/2 el citroensap
  • 65 ml olijfolie
  • water
  • zout en peper

Wraps

  • 1 bol mozzarella
  • 2 koolhydraatarme wraps
  • 25 gr rucola
  • 100 gr mortadella
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 handje pistachenoten
  • 1 el verse oregano
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Meng voor de pistachepesto in een keukenmachine de pistachenoten, knoflook, basilicum, parmezaan en citroensap fijn en voeg de olijfolie toe. Verdun de pesto, indien gewenst, met extra olijfolie of water.
  2. Verwijder het vocht van de mozzarella en laat even iets op kamertemperatuur komen. Zet een grillpan op middelhoog vuur en grill de wraps kort aan beide kanten.
  3. Leg de wrap op een bord en smeer de helft in met een paar eetlepels van de pesto. Leg hier wat sla op en verdeel de mortadella over de pesto.
  4. Snijd de mozzarella doormidden en verdeel over de mortadella.
  5. Snijd de zongedroogde tomaat in drieën en verdeel over mozzarella. Snij de overige pistachenoten grof en de oregano fijn. Strooi over de vulling. Garneer met wat peper en zout.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde wrap
  • Calorieën: 682
  • Vetten: 54
  • Koolhydraten: 9,7
  • Vezels: 12,3
  • Eiwitten: 33,3