Koolhydraatarme taco's gemaakt van kaas.

Koolhydraatarme kaas taco’s

Op zoek naar een koolhydraatarm alternatief voor een tacoschelp of tortilla? Zoek niet verder en probeer deze koolhydraatarme kaas taco’s. Deze tacoschelpen gemaakt van geraspte kaas zijn knapperig, lekker en makkelijk om te maken! Ik kwam op het idee om deze kaas taco’s te maken door een receptenvideo van het kanaal Tasty. Zij hadden van geraspte Cheddar kaas mini tacoschelpen gemaakt. Ik heb het recept iets aangepast en van Goudse kaas grote tacoschelpen gemaakt. De kaas taco’s heb ik vervolgens gevuld met Mexicaans gekruid gehakt. Het resultaat: een heerlijke koolhydraatarme Mexicaanse maaltijd waar het hele gezin van kan genieten.

Voedingswaarden kaas taco’s
Met dit recept maak je 6 grote tacoschelpen. Een koolhydraatarme kaas taco bevat 126 kcal, 9.6 gr vet, 9.3 gr eiwit en slechts 0.6 gr koolhydraten!

Variatietips:
Bij het maken van de tacoschelpen heb ik alleen geraspte kaas gebruikt. Hierdoor hebben de tacoschelpen een neutrale kaassmaak. Wil je een tacoschelp met iets meer smaak? Voeg dan een beetje komijn en cayennepeper toe aan de geraspte kaas. Verder kun je in het recept eventueel het gehakt vervangen door kip.

Serveertip:
Serveer de koolhydraatarme kaas taco’s eventueel met een frisse salade of een ander koolhydraatarm bijgerecht. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Koolhydraatarme taco's gemaakt van kaas.

Koolhydraatarme kaas taco’s

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 6 gevulde taco's 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Kaas taco’s:

  • 180 gr geraspte kaas (Cheddar of Goudse)

Gehaktvulling:

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el olijolie
  • 1 ui, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl oregano
  • handje ijsbergsla
  • handje cherrytomaten, in stukjes gesneden
  • geraspte kaas naar smaak
  • crème fraîche naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een grote bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Verdeel de geraspte kaas in 6 porties voor 6 kaastaco’s. Leg elk portie kaas in een hoopje op de bakplaat met genoeg ruimte tussen de hoopjes. Bak de hoopjes kaas 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Als je een kleine oven hebt is het handig om de taco’s in twee delen te af te bakken.
  2. Zet ondertussen twee glazen neer op je keuken blad en plaats boven op de glazen een houten spatel. Haal de kaastaco’s als de kaas is gesmolten uit de oven en dep met een stukje keukenpapier het overtollige vet van de kaas. Vorm vervolgens van de gesmolten kaas een taco door deze op de spatel te plaatsen. Laat de de taco in deze positie afkoelen en herhaal dit totdat je van alle hoopjes kaas een taco hebt gevormd.
  3. Verwarm vervolgens in een grote koekenpan een el olijfolie. Voeg de gesneden uitjes en de geperste knoflook toe aan de pan en bak dit al roerend 2-3 minuten goudbruin. Voeg dan het gehakt toe en bak nog eens 5-6 minuten totdat het gehakt gaar is.
  4. Meng ondertussen in een klein bakje alle kruiden door elkaar en voeg dit als gehakt gaar is samen met de tomatenpuree toe aan de pan. Roer de kruiden goed door het gehakt en bak dit 3-4 minuten mee.
  5. Vul de kaas taco’s met het gekruide gehakt en garneer met ijsbergsla, cherrytomaten, crème fraîche en geraspte kaas. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde taco
  • Calorieën: 354
  • Vetten: 26,2
  • Koolhydraten: 2,4
  • Eiwitten: 27,1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*