Koolhydraatarme kaascrackers

Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet mag je geen brood, pasta, tarwe en rijst meer eten. Dit betekent dat je ook geen traditionele crackers meer mag eten. Kant-en-klare koolhydraatarme crackers zijn een goed alternatief. Deze crackers worden vaak gemaakt van tarwegluten in plaats van tarwemeel en bevatten daardoor circa. 70% minder koolhydraten. Een goedkopere oplossing is om zelf koolhydraatarme crackers te maken en dat heb ik vandaag gedaan. Met behulp van ons fathead deeg recept heb ik koolhydraatarme kaascrackers gemaakt!

Variatietips:
Deze koolhydraatarme kaascrackers zijn makkelijk om te maken en lekker om te eten als ontbijt of snack met gerookte zalm, roomkaas of een plakje kaas. Met dit recept maak je ongeveer 30 mini crackers of 8 grote crackers. Ik heb de fathead crackers op smaak gebracht met zout en rozemarijn, maar je kunt ook andere kruiden gebruiken. Zo zijn de crackers ook lekker met knoflookpoeder, uienpoeder, chili vlokken, gedroogde basilicum en gedroogde peterselie. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie achter te laten!

Bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme meerzadencrackers!

Print

Koolhydraatarme kaascrackers

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 30 mini crackers 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snack

Schaal

Ingrediënten

  • 170 gr geraspte mozzarella
  • 85 gr amandelmeel
  • 30 gr roomkaas
  • 1 ei (M of L)
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl gedroogde rozemarijn of naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Doe vervolgens de mozzarella , roomkaas en amandelmeel in een grote magnetronbestendige kom.
  2. Doe de kom ongeveer 1 minuut in de magnetron, totdat de kaas gedeeltelijk is gesmolten. Roer vervolgens de inhoud van de kom met een spatel of vork goed door elkaar.
  3. Laat het kaas en amandelmeel mengsel een 1-2 minuten afkoelen. Voeg na het afkoelen de kruiden en het ei toe aan de kom en kneed dit minimaal 1 minuut met de handen door het deeg.
  4. Leg het deeg dan tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste  dikte. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd met een pizzames de crackers in kleine vierkantjes (30 stuks). Je kunt ook grote crackers maken als je dat wilt.
  5. Bak de kaascrackers 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, dunne crackers zijn sneller klaar. Laat de kaascrackers na het bakken minimaal 5 minuten afkoelen op een koelrek. Je kunt de crackers 2-3 dagen in een vershoudbakje bewaren.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini cracker
  • Calorieën: 39
  • Vetten: 3,1
  • Koolhydraten: 0,3
  • Eiwitten: 2,3
Deze koolhydraatarme kaascrackers zijn makkelijk om te maken en lekker om te eten als ontbijt of snack met gerookte zalm, roomkaas of een plakje kaas. #koolhydraatarm #fathead #crackers #gezond #ontbijt

16 Reacties

  1. Hoe lang kan je deze crackers ongeveer bewaren?

  2. Hi Quint,
    Leuk idee, ik heb het uitgeprobeerd. Ik heb het goed uitgerold en 13 minuten in de over gehad.
    Mijn verwachting was dat het knapperig zou worden, dat is niet het geval. Mijn vraag is dan ook, hoort het knapperig te zijn of niet?
    Groetjes Didi

    • Hi Didi,

      De crackers zijn niet zo knapperig als crackers die je koopt in de supermarkt. Dit komt omdat er geen tarwebloem wordt gebruikt. Door de kaascrackers heel dun uit te rollen en goed af te laten koelen kun je ze wel goed knapperig krijgen.

      Gr,

      Quint

  3. Deze zijn echt heeeeeerlijk!! Bedankt voor je recept!

  4. Ze zijn heerlijk ik heb er ook nog parmezaanse kaas doorheen gedaan en verse mozzarella gebruikt

  5. Goedemorgen Quint,
    Ik heb geen magnetron. Gebruik je deze alleen om de kaas iets te laten smelten? Dan kan dat toch ook op een lage temperatuur in de oven?

    • Hi Lia,

      Je kunt de kaas ook smelten in een pannetje boven een laag vuur. Ik denk dat dit beter werkt dan de oven!

      Gr,

      Quint

  6. Jolanda Abels

    Ze zijn heerlijk dankjewel voor dit makkelijk en lekker recept

  7. ik heb deze crackers gemaakt met restjes kaas, belegen goudse, restje parmezaan en stukje verse mozzarella geraspt. Bij gebrek aan roomkaas restje kruidenkaas (crefee vd Lidl) gebruikt.
    Qua smaak en structuur heerlijk! Maar inderdaad niet erg knapperig. Toch hou ik dit recept erin, volgende keer voor pizza.

  8. Het is een snel en simpel te maken snack.
    Heerlijk i.c.m. met de eiersalade. Met wat groente stengels erbij heb je echt een lekkere snack op tafel staan,

  9. Heerlijk! De eerste keer gemaakt met het idee iets lekkers voor tussendoor te hebben, maar aan het einde van de middag was het op. Ongemerkt hadden mijn kinderen en ik de hele middag steeds een crackertje gepakt als we er langs liepen. Liever dit dan snoepen, dacht ik toen. Inmiddels meerdere keren gemaakt, zo’n heerlijke bite, echt een aanrader.

  10. Toppertje van een recept – zonet geprobeerd en ze laten bakken tot ze goudgeel waren (was bij mij toch wel een 15 tal minuten) – heerlijk van smaak (heb oregano en gebruikt ipv rozemarijn omdat laatste op was :o) )
    Ik hou ook het idee van Marij in mijn lijstje, ik denk dat het idd een top pizzabodem is als je’m niet te dik maakt, goed laat bakken en afkoelen… ben benieuwd!

  11. Ik denk dat ze niet zo krakend zijn omdat het deeg nog te nat is … mss wat minder ei of wat meer amandelmeel? Heb ze nu effe mee op de BBQ gelegd … als ze wat ‘drogen’ worden ze wel krakender.
    Maar lekkeeeeeeerrrr zijn ze wel :o)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*