Koolhydraatarme kaascrackers

Bij het volgen van een koolhydraatarm dieet mag je geen brood, pasta, tarwe en rijst meer eten. Dit betekent dat je ook geen traditionele crackers meer mag eten. Kant-en-klare koolhydraatarme crackers zijn een goed alternatief. Deze crackers worden vaak gemaakt van tarwegluten in plaats van tarwemeel en bevatten daardoor circa. 70% minder koolhydraten. Een goedkopere oplossing is om zelf koolhydraatarme crackers te maken en dat heb ik vandaag gedaan. Met behulp van ons fathead deeg recept heb ik koolhydraatarme kaascrackers gemaakt!

Variatietips:
Deze koolhydraatarme kaascrackers zijn makkelijk om te maken en lekker om te eten als ontbijt of snack met gerookte zalm, roomkaas of een plakje kaas. Met dit recept maak je ongeveer 30 mini crackers of 8 grote crackers. Ik heb de fathead crackers op smaak gebracht met zout en rozemarijn, maar je kunt ook andere kruiden gebruiken. Zo zijn de crackers ook lekker met knoflookpoeder, uienpoeder, chili vlokken, gedroogde basilicum en gedroogde peterselie. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie achter te laten!

Bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme meerzadencrackers!

Print

Koolhydraatarme kaascrackers

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 30 mini crackers 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snack

Schaal

Ingrediënten

  • 170 gr geraspte mozzarella
  • 85 gr amandelmeel
  • 30 gr roomkaas
  • 1 ei (M of L)
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 tl gedroogde rozemarijn of naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Doe vervolgens de mozzarella , roomkaas en amandelmeel in een grote magnetronbestendige kom.
  2. Doe de kom ongeveer 1 minuut in de magnetron, totdat de kaas gedeeltelijk is gesmolten. Roer vervolgens de inhoud van de kom met een spatel of vork goed door elkaar.
  3. Laat het kaas en amandelmeel mengsel een 1-2 minuten afkoelen. Voeg na het afkoelen de kruiden en het ei toe aan de kom en kneed dit minimaal 1 minuut met de handen door het deeg.
  4. Leg het deeg dan tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste  dikte. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd met een pizzames de crackers in kleine vierkantjes (30 stuks). Je kunt ook grote crackers maken als je dat wilt.
  5. Bak de kaascrackers 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, dunne crackers zijn sneller klaar. Laat de kaascrackers na het bakken minimaal 5 minuten afkoelen op een koelrek. Je kunt de crackers 2-3 dagen in een vershoudbakje bewaren.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini cracker
  • Calorieën: 39
  • Vetten: 3,1
  • Koolhydraten: 0,3
  • Eiwitten: 2,3

7 Reacties

  1. Hoe lang kan je deze crackers ongeveer bewaren?

    • Quint Kames

      Hi Suz,

      Je kunt de crackers 2-3 dagen in een vershoudbakje bewaren.

      Groetjes,

      Quint

      • Hoi Quint.
        Kun je de mozzarella ook door een andere kaas vervangen.
        Groetjes Hilda

        • Quint Kames

          Hi Hilda,

          Je kunt het proberen. Ik kan echter niet verzekeren dat het gaat lukken. Laat ons weten of het is gelukt!

          Gr,

          Quint

  2. Hi Quint,
    Leuk idee, ik heb het uitgeprobeerd. Ik heb het goed uitgerold en 13 minuten in de over gehad.
    Mijn verwachting was dat het knapperig zou worden, dat is niet het geval. Mijn vraag is dan ook, hoort het knapperig te zijn of niet?
    Groetjes Didi

    • Quint Kames

      Hi Didi,

      De crackers zijn niet zo knapperig als crackers die je koopt in de supermarkt. Dit komt omdat er geen tarwebloem wordt gebruikt. Door de kaascrackers heel dun uit te rollen en goed af te laten koelen kun je ze wel goed knapperig krijgen.

      Gr,

      Quint

  3. Deze zijn echt heeeeeerlijk!! Bedankt voor je recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*