Print
Koolhydraatarme kaasstengels met tomatensoep.

Koolhydraatarme kaasstengels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 12 kaasstengels 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 70 gr amandelmeel
  • 20 gr kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 gr roomboter, ongezouten
  • 125 gr geraspte mozzarella
  • 25 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 50 gr pittige geraspte kaas
  • optioneel: gedroogde oregano, chilivlokken en tijm
  • optioneel: bieslook en sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de hetelucht oven voor op 175 graden. Meng in een kom het kokosmeel, amandelmeel, zout en bakpoeder. Voeg eventueel kruiden, zoals bieslook, oregano, chilivlokken en tijm naar smaak toe aan het meel. Smelt vervolgens in een klein pannetje al roerend de mozzarella, parmezaanse kaas en boter.
  2. Giet de gesmolten boter, parmezaanse kaas en mozzarella in een grote lege kom en voeg het meelmengsel samen met één ei toe aan de kom. Meng de inhoud van de kom met een spatel door elkaar. Kneed dan nog eens 1-2 minuten goed met de handen en vorm een stevige deegbal.
  3. Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot een dikte van 5 mm. Bestrooi het deeg met pittige geraspte kaas en eventueel met een handje sesamzaad. Snijd het deeg in 12 stroken en draai de stroken tot spiralen.
  4. Leg de stengels vervolgens op bakplaat bekleed met bakpapier. Klop dan het overgebleven ei in een klein bakje los en smeer dit met een kwastje over de stengels. Bestrooi de stengels met pittige geraspte kaas en bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kaasstengel
  • Calorieën: 139
  • Vetten: 11,5
  • Koolhydraten: 1,2
  • Eiwitten: 7,1
Copy link