Kaiserschmarrn met poedersuiker

Koolhydraatarme kaiserschmarrn

Op zoek naar een lekker koolhydraatarm ontbijtje? Dan zit je met deze koolhydraatarme kaiserscharrn goed. Iedereen die op wintersport is geweest in Oostenrijk kent deze luchtige pannenkoek wel. Lekker als ontbijt met poedersuiker en jam, maar ook onweerstaanbaar als dessert met een bolletje ijs. Het is ons gelukt om een lekkere koolhydraatarme versie te maken van dit traditionele Oostenrijkse gerecht.

Kaiserschmarrn maken
Traditionele kaiserschmarrn worden gemaakt van eieren, bloem, melk en vanillesuiker. De eieren worden gesplitst en opgeklopt, zodat je een luchtige pannenkoek krijgt. Wij hebben de basisingrediënten iets aangepast. Zo hebben we de bloem vervangen door amandelmeel en de pannenkoek op smaak gebracht met erythritol en vanille extract. Verder hebben we de traditionele bereidingswijze gevolgd. Met als resultaat heerlijke luchtige en romige kaiserschmarrn.

Tips
In dit recept is er gekozen voor speculaaskruiden van Green Gypsy spices, maar je kunt ook kiezen voor kaneel of koekkruiden. Liever een frissere smaak? Dan kun je de kruiden eruit laten en er 1 tl citroensap en rasp van ½ citroen doorheen doen. Je kunt de kaiserschmarrn serveren met wat suikervrije poedersuiker (Steviala Frost), suikervrije jam, kwark, vers fruit of een lekkere suikervrije stroop. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten.

Print
Kaiserschmarrn met poedersuiker

Koolhydraatarme kaiserschmarrn

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Begin met het splitsen van de eieren. De eiwitten in een kom en de dooiers in een andere. Voeg vervolgens de erythritol en het snufje zout toe aan de eiwitten en klop dit met een elektrische mixer stevig op.
  2. Voeg aan de kom met de dooiers de overige ingredienten toe. Meng dit met een garde of elektrische mixer goed door. Spatel vervolgens voorzichtig het opgeklopte eiwit door het door het dooiermengsel, zodat je een luchtig beslag krijgt.
  3. Smelt een beetje boter of kokosolie in een koekenpan (24 cm). Giet het beslag in de koekenpan. Bak een kan van de pannenkoek goudbruin. Snijd vervolgens de pannenkoek met een spatel in vier stukken (ook als de bovenkant nog vloeibaar is). Gebruik dan een spatel of taartschep om de stukken om te draaien.
  4. Bak ook deze kant goudbruin en plaats dan een deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat de pan 2 minuten staan. Door de hitte zal de binnenkant nog wat meer garen.
  5. Snijd de punten in 8 stukjes en snijd deze ook door de helft. Serveer je kaiserschmarrn met wat suikervrije poedersuiker, een lepel slagroom en eventueel wat vers fruit!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 280
  • Vetten: 24,1
  • Koolhydraten: 2,9
  • Eiwitten: 11,8
Kaiserschmarrn met poedersuiker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*