Print
Kaiserschmarrn met poedersuiker

Koolhydraatarme kaiserschmarrn

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Begin met het splitsen van de eieren. De eiwitten in een kom en de dooiers in een andere. Voeg vervolgens de erythritol en het snufje zout toe aan de eiwitten en klop dit met een elektrische mixer stevig op.
  2. Voeg aan de kom met de dooiers de overige ingredienten toe. Meng dit met een garde of elektrische mixer goed door. Spatel vervolgens voorzichtig het opgeklopte eiwit door het door het dooiermengsel, zodat je een luchtig beslag krijgt.
  3. Smelt een beetje boter of kokosolie in een koekenpan (24 cm). Giet het beslag in de koekenpan. Bak een kan van de pannenkoek goudbruin. Snijd vervolgens de pannenkoek met een spatel in vier stukken (ook als de bovenkant nog vloeibaar is). Gebruik dan een spatel of taartschep om de stukken om te draaien.
  4. Bak ook deze kant goudbruin en plaats dan een deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat de pan 2 minuten staan. Door de hitte zal de binnenkant nog wat meer garen.
  5. Snijd de punten in 8 stukjes en snijd deze ook door de helft. Serveer je kaiserschmarrn met wat suikervrije poedersuiker, een lepel slagroom en eventueel wat vers fruit!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 280
  • Vetten: 24,1
  • Koolhydraten: 2,9
  • Eiwitten: 11,8