Koolhydraatarme ontbijtgranen met kaneel.

Koolhydraatarme kaneel crunchies

Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm ontbijt recept! Dit keer hebben we een koolhydraatarm alternatief gemaakt voor ontbijtgranen; kaneel crunchies! Je hebt slechts 7 ingrediënten nodig om deze koolhydraatarme ontbijtgranen te maken. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze kaneel ‘crunchies’ lekker krokant. Verder hebben de crunchies een heerlijke zoete en kruidige nootachtige smaak door de toegevoegde noten en kaneel.

Verschil met reguliere ontbijtgranen
Reguliere ontbijtgranen bevatten vaak veel suikers en laat je dit nou net niet willen eten als een koolhydraatarme levensstijl volgt. Onze kaneel crunchies zijn gemaakt van noten en gezoet met erythritol. De crunchies bevatten dus geen suiker. Verder zijn ze ook glutenvrij en geschikt voor diabetici! De combinatie van amandelmeel, lijnzaad en pecannoten zorgen voor een gezonde toevoegingen aan je ontbijt.

Tips
Hou je niet zo van pecannoten? Deze kun je vervangen voor ieder soort noot waar je wel van houdt. De hoeveelheid blijft hetzelfde. De kaneel crunchies zorgen voor een lekker krokante bite in je yoghurt. Maak je ontbijtje af met nog wat vruchten naar wens. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten.

Print
Koolhydraatarme ontbijtgranen met kaneel.

Koolhydraatarme kaneel crunchies

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 250 gr crunchies 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel
  • 30 gr lijnzaad (blond of bruin)
  • 50 gr pecannoten
  • 30 gr gesmolten roomboter
  • 1 eiwit (van M ei)
  • 30 gr erythritol of naar smaak
  • 2 el kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg het amandelmeel, lijnzaad, pecannoten, kaneel en erythritol toe aan je keukenmachine. Maal het geheel vervolgens fijn. Voeg daarna het eiwit en de gesmolten roomboter erbij. Mix het geheel vervolgens in de keukenmachine tot een deeg.
  2. Leg het deeg op een stuk bakpapier en leg er vervolgens een stuk huishoudfolie of bakpapier bovenop. Druk het deeg plat met je handen en rol het vervolgens met een deegroller uit tot een dikte van 0.5 cm. Verwijder de bovenste laag folie of bakpapier en leg het onderste vel met het deeg op een bakplaat.
  3. Bak de kaneel crunchies 18 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat daarna uit de oven en snijd het gebakken deeg gelijk in kleine blokjes. Laat daarna volledig afkoelen. Als de kaneel crunchies volledig afgekoeld zijn, zijn ze lekker krokant geworden.
  4. Bewaar de kaneel cereals in een afgesloten trommel op een niet-vochtige plek. Je kunt ze zeker een week tot 2 weken bewaren.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 30 gr crunchies
  • Calorieën: 167
  • Vetten: 15,4
  • Koolhydraten: 1.1
  • Vezels: 2,6
  • Eiwitten: 4,6
Koolhydraatarme ontbijtgranen met kaneel.

1 reactie

  1. Klinkt erg lekker. Kun je dit ook maken met lijnzaadolie ipv lijnzaad? Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*