Print
Koolhydraatarme ontbijtgranen met kaneel.

Koolhydraatarme kaneel crunchies

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 250 gr crunchies 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel
  • 30 gr lijnzaad (blond of bruin)
  • 50 gr pecannoten
  • 30 gr gesmolten roomboter
  • 1 eiwit (van M ei)
  • 30 gr erythritol of naar smaak
  • 2 el kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg het amandelmeel, lijnzaad, pecannoten, kaneel en erythritol toe aan je keukenmachine. Maal het geheel vervolgens fijn. Voeg daarna het eiwit en de gesmolten roomboter erbij. Mix het geheel vervolgens in de keukenmachine tot een deeg.
  2. Leg het deeg op een stuk bakpapier en leg er vervolgens een stuk huishoudfolie of bakpapier bovenop. Druk het deeg plat met je handen en rol het vervolgens met een deegroller uit tot een dikte van 0.5 cm. Verwijder de bovenste laag folie of bakpapier en leg het onderste vel met het deeg op een bakplaat.
  3. Bak de kaneel crunchies 18 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat daarna uit de oven en snijd het gebakken deeg gelijk in kleine blokjes. Laat daarna volledig afkoelen. Als de kaneel crunchies volledig afgekoeld zijn, zijn ze lekker krokant geworden.
  4. Bewaar de kaneel cereals in een afgesloten trommel op een niet-vochtige plek. Je kunt ze zeker een week tot 2 weken bewaren.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 30 gr crunchies
  • Calorieën: 167
  • Vetten: 15,4
  • Koolhydraten: 1.1
  • Vezels: 2,6
  • Eiwitten: 4,6
Copy link