Kaneelbroodje met kaneelsuiker en frosting.

Koolhydraatarme kaneelbroodjes

Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm snack recept! Dit keer heb ik heerlijke koolhydraatarme kaneelbroodjes gemaakt. Deze zachte kaneelbroodjes zijn leuk om te maken in het weekend, maar ook super lekker als tussendoortje of dessert op een doordeweekse dag. De broodjes heb ik gemaakt met fathead deeg. Dit is deeg gemaakt van mozzarella, roomkaas en amandelmeel en kan worden gebruikt voor hartige of zoete gerechten. Zo hebben wij eerder met dit deeg een keto pizza en knoflookbroodje gemaakt. Het fathead deeg heb ik dit keer niet met iets hartigs gevuld, maar met kaneel en erythritol. De broodjes heb ik afgebakken en geserveerd met een zelfgemaakte frosting. Na het bakken van deze kaneelbroodjes heb je niet alleen een lekker tussendoortje, maar ook een heerlijke kaneelgeur in huis! De broodjes zijn koolhydraatarm, glutenvrij en keto proof. Een klein kaneelbroodje bevat slechts 0,9 gr koolhydraten!

Tips:
Het deeg kun je het beste maken met kant-en-klare geraspte mozzarella. Bij het gebruiken van een bol mozzarella wordt je deeg te nat en kun je geen mooie broodjes maken. Verder kun je de erythritol vervangen door een zoetstof naar keuze. Proef altijd even om te controleren of het deeg zoet genoeg is. Je kunt de kaneelbroodjes na het bakken in de koelkast bewaren of per stuk invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten.

Print
Kaneelbroodje met kaneelsuiker en frosting.

Koolhydraatarme kaneelbroodjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 12 kaneelbroodjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Broodjes:

Kaneelvulling:

Frosting:


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Voeg de roomkaas en mozzarella toe aan een kom en verwarm het 30 tot 60 seconde in de magnetron, totdat de mozzarella goed is gesmolten. Voeg de gesmolten kaas toe aan een kom en roer het goed door elkaar. Voeg dan het ei toe en meng dit eerst met een spatel en daarna met de handen door de kaas.
  2. Meng in een kleine kom het bakpoeder, erythritol en amandelmeel. Voeg dit vervolgens toe aan de kom met de gesmolten kaas en kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg. Vet eventueel je handen in met olie om gemakkelijker met het deeg te kunnen werken. Vorm vervolgens van het deeg 6 balletjes van 50 gram.
  3. Rol elk balletje op een plank tot een lange sliert van 40 cm lang. Plaats de sliert op een vel bakpapier en druk dit met de handen zo plat mogelijk. Pak nu voor de kaneelvulling een steelpannetje en breng hierin het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend het kaneel en de erythritol toe.
  4. Verdeel nu met een lepel het kaneelmengsel over de slierten deeg. Rol de slierten deeg strak op en snijd ze doormidden om van elke sliert twee kaneelbroodjes te vormen. Plaats de 12 kaneelbroodjes op een ingevette bakvorm.
  5. Bak de kaneelbroodjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de frosting door de roomkaas, yoghurt, erythritol en vanille aroma te mengen. Laat de kaneelbroodjes na het bakken afkoelen en serveer met de frosting. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kaneelbroodje (1/12)
  • Calorieën: 90
  • Vetten: 7,5
  • Koolhydraten: 0,9
  • Eiwitten: 5,0
Kaneelbroodje met kaneelsuiker en frosting.

20 Reacties

  1. Hallo Quint, wat een heerlijke broodjes. Ik heb alleen een kleine aanpassing gedaan en ik moet zeggen dat ik m goed gelukt vind. Ik heb ipv 6 bolletjes meteen 12 bolletjes gemaakt en die uitgerold tot sliertjes. Vervolgens vloeibare zoetstof in een bakje gedaan en met een kwastje de sliertjes ingesmeerd. Ik hou nl ook van zoet en duurde het niet aan de zoetstof door het deeg te kneden. Vervolgens het kaneelmengsel verdeeld over de sliertjes en toen opgerold en gebakken. Helemaal top!

    Reageer
  2. Wow wat heb ik die gemist…lekker kaneelbroodjes. Top gelukt! Deze houden wij er in! Bedankt.

    Reageer
  3. Ik had deeg dat echt te plakkerig was. Heb er een heel klein beetje kokosmeel doorgeroerd. Is dat een goede oplossing?

    Toen ging het beter. Nu in de oven, dus ik ben benieuwd..

    Reageer
  4. Ze zijn echt heerlijk vond het ook makkelijk om te maken😊 heb alleen ipv amandelmeel zelfrijzendamandelmeel gebruikt en bakpoeder achterwege gelaten.

    Reageer
  5. Easy to make en lekker.
    Volgende keer doe ik zelf net iets meer kaneel in, dat mag van mij wat meer aanwezig zijn.

    Reageer
    • Na het lezen de reacties, dacht ik maak ze maar niet, natuurlijk toch wel gemaakt en ik moet zeggen redelijk gelukt, vind alleen de kaneelvulling erg waterig als je het wat langer laat staan is het dikker deeg maken ging goed, al met al mag van ons iets zoeter maak ze zeker nogmaals.

      Reageer
  6. Slap deeg, was echt niet kneedbaar… jammer.. smaak was opzich wel goed toch geprobeerd af te bakken maar niet echt lekker..

    Reageer
  7. Ik had alleen een bol mozzarella in huis met als resultaat slap deeg en kaneelkoekjes. De smaak was heerlijk, ook met de frosting. Volgende keer toch maar geraspte mozzarella, al zit daar wel meer koolhydraten in door de zetmeel die is toegevoegd.

    Reageer
    • Alissa Beekhuis

      Ik heb ze net gemaakt en ze zijn een goede vervanger voor de echte kaneelbroodjes!
      Ik miste wel de suiker maar ze zijn erg lekker!
      Een tip; laat het deeg afkoelen, dan kan je het makkelijker uitrollen en plakt het minder!

      Reageer
  8. De broodjes zitten in de oven, het huis ruikt heerlijk naar Kaneel. Ik ben benieuwd hoe ze smaken. Ik heb alleen de erythritol vervangen door sukrin gold en de vanilla aroma door bourbon vanilla
    Groetjes Kathy

    Reageer
  9. Ik zag dit lekkere recept en wil ze zeker uitproberen, maar het zijn best veel broodjes voor mij alleen. Kunnen ze ook ingevroren worden?

    Reageer
    • Hi Jolanda,

      Je kunt de broodjes per stuk invriezen en maximaal 3 maanden in de vriezer goed houden.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  10. Silvia Bergsma

    Ik ben overal geweest maar ik kan nergens geraspte mozzarella kopen, alleen de bolletjes. Nu knijp ik die uit en doe iets meer amandel meel, maar waar kan ik geraspte mozzarella kopen?

    Reageer
    • Hi Silvia,

      Je kunt geraspte mozzarella kopen in een zakje van 150 gr bij de Albert Heijn, Jumbo en Lidl. Het ligt vaak in het koelvak bij de andere geraspte kaas varianten.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  11. Gisteren gelijk gemaakt en ze zijn goed gelukt. Na een dag in de koelkast waren ze nog lekkerder.

    Reageer
  12. De broodjes zijn niet geworden zoals het hoorde. Op het moment dat ik er zoetstof aan had toegevoegd veranderde de structuur van de deeg en kon ik er geen bolletjes en slierten van maken. Is de volgorde van de zoetstof niet fout?

    Reageer
    • Hi Cher,

      Ik heb de broodjes gemaakt met ‘kaneelsuiker’ als enige zoetmiddel. Dit vond ik echter niet zoet genoeg. Ik heb daarom bij het schrijven van het recept zoetstof toegevoegd aan het deeg, maar uit jouw reactie blijkt dat dit niet goed gaat. Sorry daarvoor. Ik heb het recept weer aangepast naar het origineel en als je nu de bereidingswijze volgt moet het lukken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Goh, wat ben ik blij dat ik jou gevonden heb.
    Wat een heerlijke recepten, dank daarvoor !!

    Reageer
  14. Ruikt heerlijk en het smaak ook goed, heb alleen een platte koek, kon geen rolletjes maken. Helaas loop ik steeds tegen een probleem aan en het gaat over het smelten van de mozzarella.
    Heb een zachte brei en als dit door het deeg moet mengen lijkt het nergens naar ook het ei in dit recept krijg ik er niet echt doorheen. Vragen zijn van welk merk gebruiken jullie voor de mozzarella, wat doe ik fout. Ik probeer het steeds op een laag vuur in een klein pannetje. Hoop een oplossing van jullie te lezen, Hartelijke groet Lia

    Reageer
    • Hi Lia,

      Bedankt voor je reactie. Het is even knoeien met het fathead deeg. Vooral het meel door de gesmolten kaas mengen is een uitdaging, maar door goed met de handen te kneden moet het lukken. Vet eventueel je handen in met een beetje olie, zodat je beter met het deeg kan werken. Als het echt niet lukt kun je de kaas + meel even 30 sec opwarmen in de magnetron en vervolgens weer mengen. Zo moet het lukken! Veel succes.

      Gr,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*