Kaneelbroodje met kaneelsuiker en frosting.

Koolhydraatarme kaneelbroodjes

Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm snack recept! Dit keer heb ik heerlijke koolhydraatarme kaneelbroodjes gemaakt. Deze zachte kaneelbroodjes zijn leuk om te maken in het weekend, maar ook super lekker als tussendoortje of dessert op een doordeweekse dag. De broodjes heb ik gemaakt met fathead deeg. Dit is deeg gemaakt van mozzarella, roomkaas en amandelmeel en kan worden gebruikt voor hartige of zoete gerechten. Zo hebben wij eerder met dit deeg een keto pizza en knoflookbroodje gemaakt. Het fathead deeg heb ik dit keer niet met iets hartigs gevuld, maar met kaneel en erythritol. De broodjes heb ik afgebakken en geserveerd met een zelfgemaakte frosting. Na het bakken van deze kaneelbroodjes heb je niet alleen een lekker tussendoortje, maar ook een heerlijke kaneelgeur in huis! De broodjes zijn koolhydraatarm, glutenvrij en keto proof. Een klein kaneelbroodje bevat slechts 0,9 gr koolhydraten!

Tips:
Het deeg kun je het beste maken met kant-en-klare geraspte mozzarella. Bij het gebruiken van een bol mozzarella wordt je deeg te nat en kun je geen mooie broodjes maken. Verder kun je de erythritol vervangen door een zoetstof naar keuze. Proef altijd even om te controleren of het deeg zoet genoeg is. Je kunt de kaneelbroodjes na het bakken in de koelkast bewaren of per stuk invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten.

Print
Kaneelbroodje met kaneelsuiker en frosting.

Koolhydraatarme kaneelbroodjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 12 kaneelbroodjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Broodjes:

  • 150 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
  • 70 gr amandelmeel
  • 2 el roomkaas
  • 1 ei (M)
  • 1/2 tl bakpoeder

Kaneelvulling:

Frosting:

  • 40 gr roomkaas
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el erythritol
  • 1/2 tl vanille aroma

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Smelt in een klein pannetje de geraspte mozzarella en roomkaas of gebruik een magnetron. Voeg de gesmolten kaas toe aan een kom en roer het goed door elkaar. Voeg dan het ei toe en meng dit eerst met een spatel en daarna met de handen door de kaas.
  2. Meng in een kleine kom het bakpoeder en amandelmeel. Voeg dit vervolgens toe aan de kom met de gesmolten kaas en kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg. Vet eventueel je handen in met olie om gemakkelijker met het deeg te kunnen werken. Vorm vervolgens van het deeg 6 balletjes van 50 gram.
  3. Rol elk balletje op een plank tot een lange sliert van 40 cm lang. Plaats de sliert op een vel bakpapier en druk dit met de handen zo plat mogelijk. Pak nu voor de kaneelvulling een steelpannetje en breng hierin het water aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend het kaneel en de erythritol toe.
  4. Verdeel nu met een lepel het kaneelmengsel over de slierten deeg. Rol de slierten deeg strak op en snijd ze doormidden om van elke sliert twee kaneelbroodjes te vormen. Plaats de 12 kaneelbroodjes op een ingevette bakvorm.
  5. Bak de kaneelbroodjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de frosting door de roomkaas, yoghurt, erythritol en vanille aroma te mengen. Laat de kaneelbroodjes na het bakken afkoelen en serveer met de frosting. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kaneelbroodje (1/12)
  • Calorieën: 90
  • Vetten: 7,5
  • Koolhydraten: 0,9
  • Eiwitten: 5,0
Kaneelbroodje met kaneelsuiker en frosting.

11 Reacties

  1. Ruikt heerlijk en het smaak ook goed, heb alleen een platte koek, kon geen rolletjes maken. Helaas loop ik steeds tegen een probleem aan en het gaat over het smelten van de mozzarella.
    Heb een zachte brei en als dit door het deeg moet mengen lijkt het nergens naar ook het ei in dit recept krijg ik er niet echt doorheen. Vragen zijn van welk merk gebruiken jullie voor de mozzarella, wat doe ik fout. Ik probeer het steeds op een laag vuur in een klein pannetje. Hoop een oplossing van jullie te lezen, Hartelijke groet Lia

    • Quint Kames

      Hi Lia,

      Bedankt voor je reactie. Het is even knoeien met het fathead deeg. Vooral het meel door de gesmolten kaas mengen is een uitdaging, maar door goed met de handen te kneden moet het lukken. Vet eventueel je handen in met een beetje olie, zodat je beter met het deeg kan werken. Als het echt niet lukt kun je de kaas + meel even 30 sec opwarmen in de magnetron en vervolgens weer mengen. Zo moet het lukken! Veel succes.

      Gr,

      Quint

  2. Goh, wat ben ik blij dat ik jou gevonden heb.
    Wat een heerlijke recepten, dank daarvoor !!

  3. De broodjes zijn niet geworden zoals het hoorde. Op het moment dat ik er zoetstof aan had toegevoegd veranderde de structuur van de deeg en kon ik er geen bolletjes en slierten van maken. Is de volgorde van de zoetstof niet fout?

    • Quint Kames

      Hi Cher,

      Ik heb de broodjes gemaakt met ‘kaneelsuiker’ als enige zoetmiddel. Dit vond ik echter niet zoet genoeg. Ik heb daarom bij het schrijven van het recept zoetstof toegevoegd aan het deeg, maar uit jouw reactie blijkt dat dit niet goed gaat. Sorry daarvoor. Ik heb het recept weer aangepast naar het origineel en als je nu de bereidingswijze volgt moet het lukken.

      Groetjes,

      Quint

  4. Gisteren gelijk gemaakt en ze zijn goed gelukt. Na een dag in de koelkast waren ze nog lekkerder.

  5. Silvia Bergsma

    Ik ben overal geweest maar ik kan nergens geraspte mozzarella kopen, alleen de bolletjes. Nu knijp ik die uit en doe iets meer amandel meel, maar waar kan ik geraspte mozzarella kopen?

    • Quint Kames

      Hi Silvia,

      Je kunt geraspte mozzarella kopen in een zakje van 150 gr bij de Albert Heijn, Jumbo en Lidl. Het ligt vaak in het koelvak bij de andere geraspte kaas varianten.

      Groetjes,

      Quint

  6. Ik zag dit lekkere recept en wil ze zeker uitproberen, maar het zijn best veel broodjes voor mij alleen. Kunnen ze ook ingevroren worden?

    • Quint Kames

      Hi Jolanda,

      Je kunt de broodjes per stuk invriezen en maximaal 3 maanden in de vriezer goed houden.

      Groetjes,

      Quint

  7. De broodjes zitten in de oven, het huis ruikt heerlijk naar Kaneel. Ik ben benieuwd hoe ze smaken. Ik heb alleen de erythritol vervangen door sukrin gold en de vanilla aroma door bourbon vanilla
    Groetjes Kathy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*