Cake met kaneel en appel

Koolhydraatarme kaneelcake met appel

Het is al bijna twee weken officieel herfst! Door het mooie weer heb ik het nog niet echt doorgehad. De weer voorspellingen zijn nu wat somberder. Tijd dus om het seizoen officieel in te luiden! Dat doen wij met een typische herfst smaakcombinatie, namelijk een koolhydraatarme kaneelcake met appel! Een heerlijke cake die door de geur zorgt voor een gezellige herfstsfeer in huis.

Kaneelcake met appel maken
De basis voor deze cake is amandelmeel, boter, roomkaas en eieren. De cake hebben we op smaak gebracht met appel, kaneel, siroop en erythritol. De appel karameliseer je een beetje met de sukrin syrup caramel en daarmee krijgt deze kaneelcake een extra verrassende smaak. Appel is officieel niet koolhydraatarm, maar in de gehele cake wordt maar 75 gram appel gebruikt (Granny Smith). Per plakje krijg je slechts 0,8 gr koolhydraten van de appel  binnen. Mocht je echt geen appel willen nemen, dan is de cake ook lekker zonder appel.

Tips
Je kunt zelf indien gewenst nog varieren met dit basisrecept. Zo kun je eventueel plakjes gember toevoegen voor een extra kruidige herfstsmaak. Uit de cake haal je ca. 12 plakjes. Je kunt de cake in de koelkast bewaren of per plakje invriezen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake recepten.

Print
Cake met kaneel en appel

Koolhydraatarme kaneelcake met appel

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cake

  • 175 gr amandelmeel
  • 4 eieren (M)
  • 80 gr roomkaas
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 40 gr erythritol
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout

Karamelappeltjes


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg vervolgens de roomkaas, erythritol en gesmolten roomboter toe aan een mengkom en klopt dit romig op. Voeg tijdens het kloppen een voor een de eieren toe.
  2. Breng het beslag op smaak met de kaneel en voeg tot slot ook de bakpoeder, snufje zout en amandelmeel toe. Meng nog eens goed en zet op zij. Schil vervolgens de appel en snijd in kleine stukjes.
  3. Weeg de caramel siroop af en voeg dit toe aan een steelpannetje. Verwarm de siroop en voeg al roerend de appelstukjes toe aan het steelpannetje. Spatel de appel stukjes met caramel door het beslag.
  4. Schep het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier en bak de appelcake ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken minimaal 15 minuten buiten de oven afkoelen. Uit de cake haal je ca. 12 plakjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 162
  • Vetten: 14,1
  • Koolhydraten: 2,2
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 5,6
Cake met kaneel en appel

4 Reacties

  1. Haaai! Welke roomkaas adviseren jullie? 😀

    • Hi Samira,

      Ik gebruik zelf altijd Philadelphia naturel, maar je kunt ook een andere volvette roomkaas of zuivelspread gebruiken.

  2. Heerlijk, deze week al 1 cake op 😃. Tweede zit in de oven. Nu met speculaaskruiden en kaneel en een appeltje extra plus een handje vol pecannoten. Dat wordt smullen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*