Print
Cake met kaneel en appel

Koolhydraatarme kaneelcake met appel

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cake

Karamelappeltjes


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg vervolgens de roomkaas, erythritol en gesmolten roomboter toe aan een mengkom en klopt dit romig op. Voeg tijdens het kloppen een voor een de eieren toe.
  2. Breng het beslag op smaak met de kaneel en voeg tot slot ook de bakpoeder, snufje zout en amandelmeel toe. Meng nog eens goed en zet op zij. Schil vervolgens de appel en snijd in kleine stukjes.
  3. Weeg de caramel siroop af en voeg dit toe aan een steelpannetje. Verwarm de siroop en voeg al roerend de appelstukjes toe aan het steelpannetje. Spatel de appel stukjes met caramel door het beslag.
  4. Schep het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier en bak de appelcake ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken minimaal 15 minuten buiten de oven afkoelen. Uit de cake haal je ca. 12 plakjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 162
  • Vetten: 14,1
  • Koolhydraten: 2,2
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 5,6
Copy link