Koolhydraatarme kaneelplaatcake.

Koolhydraatarme kaneelplaatcake

Als je al bekend bent met onze website heb je misschien gezien dat we elke week een gratis weekmenu op onze website delen. In dit menu vind je voor 7 dagen voor elk eetmoment een gezonde koolhydraatarme maaltijd, maar we hebben ook voor het weekend altijd een smulrecept. Voor week 8 presenteren we als weekendverrassing deze cinnamon roll plaatcake, een heerlijk koolhydraatarm alternatief voor het traditionele kaneelbroodje!

Hoe maak je deze plaatcake met kaneelvulling?

Deze kaneelplaatcake is supermakkelijk om te maken. Je begint met het maken van de cakebasis. Hiervoor gebruiken we amandelmeel, kokosmeel en Griekse yoghurt als basis. De cake zoeten we met de natuurlijke zoetstof erythritol van ons eigen merk!  Het beslag kan aanvankelijk wat droog ogen, maar dit verandert, zodra je de kaneelvulling wordt toegevoegd.

Voor de kaneelvulling gebruik je boter, kaneel en Sukrin Gold, een suikervrij alternatief voor bruine basterdsuiker. Om de vulling te verdikken, voegen we een klein beetje amandelmeel toe. Giet de vulling over de cakebasis en maak er met een draaiende beweging een marmerpatroon in. Dit proces, het ‘swirlen’, zorgt voor een aantrekkelijk effect waarbij de vulling door de cake heen loopt. Na het toevoegen van de vulling, druk je deze licht aan.

In het recept is er een optie om zowel aan het beslag als aan de kaneelvulling eiwitpoeder toe te voegen. Dit verhoogt het eiwitgehalte van de cake, waardoor je het ook geschikt maakt om te serveren als zoet ontbijt. Mocht je de cake als snack of dessert serveren, dan kun je het eiwitpoeder achterwege laten.

Tips

Een cinnamon roll is niet compleet zonder de glazuurlaag. In dit recept gebruiken we Griekse yoghurt en cream cheese als basis. Wil je deze cake gebruiken als toetje, dan kun je dit ook vervangen door opgeklopte slagroom of dit er gewoon extra bij serveren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack en dessert recepten!

Print
Koolhydraatarme kaneelplaatcake.

Koolhydraatarme kaneelplaatcake

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 9 stukjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cake

Kaneelvulling

Glazuur

  • 35 gr roomkaas
  • 30 gr Griekse yoghurt, 10%
  • 1 el Sukrin Icing

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en vet een vierkante vorm van minimaal 20×20 cm of maximaal 24×24 cm in met wat boter of kokosolie.
  2. Meng de droge ingrediënten voor de cake goed door elkaar. Voeg vervolgens de yoghurt toe en meng met een garde goed door elkaar.
  3. Smelt de roomboter en laat even afkoelen. Klop de eieren op en voeg de gesmolten boter en vanille extract toe. Mix nog een keer en schep over bij het droge mengsel. Meng alles tot één geheel.
  4. Schep het cakebeslag in de vorm en druk goed aan.
  5. Smelt vervolgens de boter en meng ondertussen de Sukrin Gold met de amandelmeel en kaneel goed door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
  6. Schenk de kaneelvulling over het cakebeslag en verdeel goed. Gebruik een mes om door de hele cake, meerdere keren, een swirl te maken. Druk de cake dan weer een beetje aan.
  7. Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de ingrediënten voor de glazuurlaag goed door elkaar.
  8. Haal de cake na het bakken uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Verdeel het glazuur over de cake en laat daarna helemaal afkoelen.
  9. Snijd de cake in 9 stukken en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/9 van het totaal)
  • Calorieën: 245
  • Vetten: 22,9
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 2,6
  • Eiwitten: 6,4
Koolhydraatarme kaneelplaatcake.

7 Reacties

  1. Echt super lekker!! Net gemaakt en al voor de helft opgegeten door het gezin! :-).
    Ga hem snel weer maken.

    Ook zonder icing is hij heerlijk.

    Ps: een portie eiwitpoeder is een beetje vaag. Ik neem aan dat er 30 gram mee bedoelt wordt aangezien er 15 porties uit 450 gram gaat?

    Reageer
    • Hi Ezra,

      Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Daarmee bedoelen we inderdaad ca. 24 tot 30 gram eiwit. We zullen dit voortaan preciezer aangeven :).

      Reageer
  2. Wij zijn onmiddellijk fan van deze lekkere cake. Niet te ‘kruidkoekerig’, lekker mals en luchtig!

    Reageer
  3. Is de cake met de topping in de vriezen of beter zonder topping maken en invriezen?

    Reageer
    • Hi Mirella,

      Je kunt het met topping invriezen, maar het is wel lekkerder om die er vers bij te doen

      Reageer
  4. Jacqueline Smit

    Kun je dit ook invriezen?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*