Print
Käsekuchen met frambozen.

Koolhydraatarme käsekuchen

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 80
  • Totale tijd: 110
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snack
  • Keuken: Duits

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr kwark (mager of vol)
  • 100 gr zachte boter
  • 80 gr erythritol
  • 30 gr eiwitpoeder vanille
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl bakpoeder
  • citroensap van 1 citroen
  • snufje zout
  • optioneel: vers fruit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor 150 graden. Meng in een grote kom met een elektrische mixer de zachte boter, kwark, eieren, erythritol, vanille, citroensap en zout. Meng ca. 30 seconde op de hoge stand, totdat alles goed is gemengd.
  2. Voeg het bakpoeder en eiwitpoeder toe en meng dit met de mixer op de lage stand door het kwarkmengsel. Laat het beslag 30 minuten rusten. Bekleed ondertussen een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in met een beetje olie.
  3. Schenk het beslag in de springvorm en tik de vorm een paar keer op het aanrecht. Zet de taart in het midden van de oven en bak 60-70 in de voorverwarmde oven. Zet de oven dan uit en laat de taart 10 minuten in de oven staan.
  4. Laat de cake eerst op kamertemperatuur afkoelen en dan in de koelkast. Serveer de taart koud en garneer eventueel met een beetje Steviala Frost poedersuiker en vers fruit. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
  • Calorieën: 163
  • Vetten: 12,5
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 9,7
Copy link