Kerststol muffins met spijs.

Koolhydraatarme kerststol muffins

Kerst is niet compleet zonder een heerlijke kerststol bij de koffie of thee. Eerder deelden we al een lekker recept voor een grote kerststol of paasstol. Dit kan een beetje veel zijn voor mensen die als enige thuis koolhydraatarm eten. Daarom hebben we nu speciale mini stolletjes, in de vorm van een muffin. Superhandig toch?

Kerststol muffins maken

Al het lekkere van een kerststol, maar dan in muffin formaat! Deze kerststol muffins maken we met amandelmeel en vullen we met zelfgemaakte amandelspijs. Voor de vulling/topping zijn 2 opties. Een echte kerststol heeft ook noten en rozijnen erdoorheen. Rozijnen zijn helaas niet keto of koolhydraatarm. Daarom kun je in dit recept zelf kiezen. Met of zonder de noten en rozijnen, zijn ze nog steeds lekker om te eten. Op de bovenkant strooi je nog amandelschaafsel en ery-bronze. Dit zorgt voor een krokant laagje op de bovenkant na het bakken.

Met of zonder rozijnen

Met dit recept kun je dus kerst stol muffins maken die koolhydraatarm en keto friendly zijn, maar je kunt hem ook koolhydraatbeperkt maken met rozijnen of cranberries. Als je kiest voor de keto versie zonder rozijnen of cranberries dan bevat 1 muffin 1,3 gram koolhydraten. De versie met rozijnen bevat 3,9 gram koolhydraten. Gedroogde cranberries bevatten iets meer koolhydraten dan rozijnen. Een muffin met cranberries bevat 4,4 gram koolhydraten. Je kunt zelf kiezen welke versie jij maakt. Je kunt ook een paar muffins met en een paar zonder maken!

Tips
De muffins blijven een paar dagen goed buiten de koelkast, maar bewaar ze liever in een gesloten bak in de koelkast. Amandelmeel neemt vaak nog wacht vocht op in de koelkast, waardoor de muffins nog lekkerder worden. Het is ook mogelijk om de muffins in te vriezen, zo kun je ze nog langer bewaren! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack en kerst recepten!

Print
Kerststol muffins met spijs.

Koolhydraatarme kerststol muffins

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 12 muffins 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Amandelspijs

Muffins

  • 75 gr ongezouten roomboter
  • 4 eieren (M)
  • 75 gr Alpro Mild & Creamy of volle kwark
  • 175 gr amandelmeel
  • 50 gr erythritol
  • 2 tl kaneel
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 50 gram rozijnen of cranberries (optioneel)
  • 50 gram notenmix

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten voor de spijs toe aan een mengkom en kneed met de handen tot een bak. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg in de koelkast, totdat je het gaat gebruiken. Verwarm vervolgens de heteluctoven voor op 175 graden.
  2. Smelt voor het muffinbeslag de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron. Laat even afkoelen en voeg dan samen met de eieren en Alpro Mild & Creamy toe aan een grote mengkom. Klop dit met een mixer of garde goed door.
  3. Voeg de overige ingrediënten voor de muffins toe en meng tot een glad beslag. Hak de noten fijn en voeg samen met de rozijnen of cranberries toe aan het beslag.
  4. Leg 12 cupcake vormpjes in een muffin of cupcake vorm. Verdeel de helft van het beslag in de cupcake vormpjes. Haal nu de spijs uit de koelkast en maak hier 12 bollen van. Leg het spijs in het midden van de cupcakes. Tot slot verdeel je de rest van het beslag. Maak de cupcakes af door het amandelschaafsel en ery-bronze te verdelen over de cupcakes.
  5. Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen. Garneer ze eventueel met erythritol poeder voor een feestelijke uitstraling.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kerststol muffin zonder rozijnen
  • Calorieën: 236
  • Vetten: 21,2
  • Koolhydraten: 1,3
  • Vezels: 2,7
  • Eiwitten: 8,6
Kerststol muffins met spijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*