Een heerlijke salade laag in koolhydraten met kikkererwten, zalm, komkommer, paprika en nog veel meer!

Koolhydraatarme kikkererwtensalade

Een gezonde salade met kikkererwten, zalm en groente!

Vandaag heb ik een heerlijke koolhydraatarme kikkererwtensalade gemaakt. Deze salade bevat meer koolhydraten per portie dan het gemiddelde recept op onze site, maar dat is voor een reden. Ik heb namelijk 1 keer per week een soort ‘cheat’ dag. Op zo’n dag eet ik meer koolhydraten eet dan op normale dagen. Door één keer per week te ‘cheaten’ is de kans dat je het dieet op de lange termijn volhoudt een stuk groter!

Vandaag heb ik gekozen om op mijn cheatdag deze kikkererwtensalade te eten. Deze salade is erg lekker en heeft een frisse smaak. Daarnaast is de salade ook erg gezond. De kikkererwten zijn namelijk rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept!

Print
Een heerlijke salade laag in koolhydraten met kikkererwten, zalm, komkommer, paprika en nog veel meer!

Koolhydraatarme kikkererwtensalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 sjalotten
  • 12 teentjes knoflook
  • 2 groene of rode paprika’s
  • 1 grote komkommer
  • 200 gr tomaten
  • 23 el olijfolie
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl verse of gedroogde dille
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde komijn
  • sap van 1/2 citroen
  • 12 blikjes zalm

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank alle groenten in stukjes en doe de groente in een grote slakom. Voeg de kikkererwten uit een blik toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  2. Pak er dan nog een kommetje bij en meng hierin de olijfolie, citroensap en alle kruiden. Laat vervolgens de blikjes met zalm uitlekken en voeg dit toe aan de grote kom met de rest van de groente.
  3. Verdeel de olijfolie met de kruiden over de salade en meng nog eens goed door elkaar. Plaats de salade dan minstens een uur in de koelkast. Verdeel in 5 portie’s en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 235
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 15,0
  • Eiwitten: 16,8

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*