Salade met kip pesto en groente.

Koolhydraatarme kip pesto salade

Kip en pesto zijn is een klassieke combinatie. Het is een heerlijke basis voor een warme pasta of een koude pasta salade, maar ook zonder pasta maak je met de combi kip-pesto een heerlijke salade. In dit recepten laten we zien hoe je deze lekker maakt. We gebruiken een combinatie van paprika, tomaat, komkommer en rode ui. Een lekkere, gezonde maaltijd die heel gemakkelijk te bereiden is.

Kip pesto salade maken

Voor dit recept gebruiken we ons eigen pesto recept van de website, alleen passen we het recept iets aan. Naast basilicum voegen we wat extra rucola toe zodat de salade niet helemaal zonder sla is. In plaats van de walnoten gebruiken we macadamianoten. Deze noten gebruiken we ook als garnering van de salade. Macadamianoten bevatten veel gezonde vetten en zijn laag in koolhydraten. Ze maken de pesto lekker romig en smaakvol.

Samen met de macadamianoten zorgt de kip voor de eiwitten en vetten in dit gerecht. We gebruiken zelf kippendij omdat dit stuk kip wat malser en vetter is dan kipfilet. Voor een lichtere maaltijd en een lagere hoeveelheid calorieën kun je de kippendij vervangen door kipfilet.

Tip:
Als je macadamianoten te prijzig vindt, kun je deze gemakkelijk vervangen door walnoten of pijnboompitten. Als je iets meer koolhydraten mag eten, is het ook lekker om wat zongedroogde tomaatjes toe te voegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme salade recepten.

Print
Salade met kip pesto en groente.

Koolhydraatarme kip pesto salade

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zelfgemaakte pesto
  • macadamianoten (voor pesto)
  • handje rucola (voor pesto)
  • 125 gr kipdijfilet
  • zout en peper
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 komkommer
  • 2 (gele) tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 kleine rode ui
  • 5 macadamianoten (garnering)
  • 1 el Parmezaanse kaas, vlokken
  • zongedroogde tomaatjes (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine met een kleine aanpassing. In deze pesto-variant gebruiken we macadamianoten. Vervang daarom de hoeveelheid walnoten in het recept door macadamianoten en voeg wat rucola toe.
  2. Snijd de kip in vier stukken en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  3. Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Bak de kip goudbruin aan beide kanten. Voeg als de kip bijna gaar is en voeg 1 eetlepel pesto toe. Bak de kip en pesto, totdat de kip gaar is.
  4. Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en paprika in blokjes en de rode ui in ringen.
  5. Voeg de gesneden groente toe aan een kom en voeg 1 theelepel pesto toe. Roer goed door en schep de salade over op een bord.
  6. Snijd de kip na het bakken in dunne reepjes en verdeel over de groente op het bord. Snijd de overige macadamianoten grof en strooi dit samen met de Parmezaanse kaas en evt. zongedroogde tomaatjes over de salade. Voeg naar smaak nog wat extra pesto toe.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (hele salade)
  • Calorieën: 583
  • Vetten: 43,9
  • Koolhydraten: 10,3
  • Vezels: 4,6
  • Eiwitten: 33,7

 

Salade met kip pesto en groente.

2 Reacties

  1. Deze salade is erg lekker!

    Reageer
  2. Heerlijke salade!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*