Ingrediënten
Schaal
- 4 stukjes kipdij (met vel)
- zout en peper naar smaak
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 el (room)boter
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 groene of rode peper
- 100 g groene olijven
- 1 el olijfolie
- 125 ml kippenbouillon of 125 ml water + 1/4 bouillonblokje
- 400 gr gepelde tomaten uit blik
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 2 el kappertjes
- gedroogde chilivlokken (optioneel)
- verse peterselie (optioneel)
- bloemkoolrijst (optioneel)
- koolhydraatarm brood (optioneel)
Bereidingswijze
- Kruid de kip rondom met peper, zout en gerookte paprikapoeder.
- Zet een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de boter toe en vervolgens de kip. Bak de kip 5 minuten goudbruin aan beide kanten.
- Snijd ondertussen de ui in halve maantjes en knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd deze in dunne schijfjes. Snijd ook de olijven door de helft.
- Haal de kip uit de pan en zet opzij. Voeg wat olie toe aan de pan en bak de ui, knoflook en peper tot de ui glazig is.
- Maak ondertussen de kippenbouillon door het water te mengen met 1/4 kippenbouillonblokje of gebruik kant-en-klare bouillon. Voeg de bouillon samen met de tomaten toe aan de pan. Voeg vervolgens de olijven, tijm, oregano, kappertjes en gebakken kip toe. Laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen. Controleer of de kip gaar is en laat het anders iets langer opstaan.
- Zet het vuur uit. Als er veel vocht in de pan is overgebleven, schep dit er dan voorzichtig uit. Proef de saus en voeg eventueel gedroogde chilivlokken toe voor extra pit.
- Verdeel de kip en de rest van de ingrediënten over de borden. Garneer met verse peterselie en serveer eventueel met bloemkoolrijst of koolhydraatarm brood.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 381
- Vetten: 23,6
- Koolhydraten: 4,9
- Vezels: 2,8
- Eiwitten: 36,1