Lekker koolhydraatarme gehaktballetjes gemaakt van kipgehakt, lente-ui en kruiden!

Koolhydraatarme kipgehaktballetjes

Heerlijke gehaktballetjes met avocado dip!

Deze koolhydraatarme kipgehaktballetjes zijn heerlijk om te eten als lunch of als snack bij de borrel. De gehaktballetjes heb ik gemaakt van kipgehakt, courgette, lente-ui en kruiden. Courgette in een gehaktbal? Het klinkt misschien gek, maar de courgette heeft een belangrijke functie. De geraspte courgette zorgt ervoor dat de gehaktballetjes sappig blijven. Daarnaast geeft het de kipgehaktballetjes een frisse smaak. De kipgehaktballetjes kan je serveren met je favoriete dipsaus. Zelf vind ik de gehaktballetjes erg lekker met een avocado dip.

Kooktips:
Bij het maken van gehaktballetjes heb ik gebruik gemaakt van kant-en-klare kipgehakt. Kipgehakt kun je kopen bij de Albert Heijn, Jumbo of Plus. Verder is het erg belangrijk dat je het vocht uit de courgette wringt. Courgette bevat namelijk heel veel vocht en als je dit niet er niet uit wringt, is de kans groot dat de kipgehaktballetjes in de pan uit elkaar vallen.

Print
Lekker koolhydraatarme gehaktballetjes gemaakt van kipgehakt, lente-ui en kruiden!

Koolhydraatarme kipgehaktballetjes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 35 minutes
  • Porties: 20 gehaktballetjes
  • Categorie: Lunch, Snacks

Ingrediënten

Kipgehaktballetjes:

  • 450 gr kipgehakt
  • 1 kleine courgette (300 gr)
  • 2-3 stengels lente-ui
  • 3 el peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl komijn
  • 2 el olijfolie

Avocado dip:

  • 1 avocado
  • 1/4 rode ui
  • 1/2 tomaat
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Rasp boven een grote kom de courgette m.b.v een handrasp. Pak dan een schone theedoek en leg deze op een grote kom. Schep de geraspte courgette in de theedoek. Til je schone theedoek met daarin de courgette op en wring al het vocht eruit. Laat het water in de kom uitlekken en droog hem af. Doe vervolgens de courgette in de kom.
  2. Snijd op een grote snijplank de lente-ui in kleine stukjes en voeg samen met de kipgehakt, peterselie en kruiden toe aan de kom me de courgette. Meng met een vork alles goed door elkaar. Vorm dan met een ijslepel of met de handen ongeveer 20 balletjes van het gehaktmengsel.
  3. Verwarm vervolgens twee eetlepels olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en bak ze 5 tot 6 minuten. Draai dan balletjes dan om en bak nog eens 5 minuten. Zet het vuur dan laag en bak de kipgehaktballetjes nog een aantal minuten met de deksel op de pan. Het is ook mogelijk om de kipgehaktballetjes in de oven te bakken. Verwarm de oven dan voor op 205 graden en bak de kipgehaktballetjes in 15-20 minuten gaar.
  4. Je kan de kipgehaktballetjes serveren met een heerlijke avocado dip. Deze dip maak je door een avocado fijn te prakken in een middelgrote kom. Snijd vervolgens de rode ui en tomaat in kleine stukjes en voeg dit samen met de citroensap toe aan de kom. Breng op smaak met zout en peper en klaar is de dip!
  5. Serveer de kipgehaktballetjes per vijf stuks met een beetje avocado dip en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 5 gehaktballetjes
  • Calorieën : 340
  • Vetten : 25,3
  • Koolhydraten : 5,9
  • Eiwitten : 21,3

2 Comments

  1. Marion

    Geen arsenaal aan kruiden en specerijen maar de smaak is zo verschrikkelijk lekker.
    Voor het eerst van mijn leven een courgette uitgewrongen :). Ik heb de balletjes in de airfryer gebakken op een bakpapiertje. Superlekker.

  2. Rebecca Blom

    wauw was echt super lekker!
    dat met de courgette uitwringen was vreemd wel wel leuk haha.
    verder is ook de dipsaus echt wat het compleet maakt.
    leuk voor keertje bij de film of dipsaus bij chips 😉

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*