Kipnuggets liefhebbers opgelet! Met dit recept kun je ook tijdens het volgen van een koolhydraatarm of keto dieet genieten van krokante kipnuggets. Het heeft even geduurd, maar het is ons eindelijk gelukt om een lekker recept voor koolhydraatarme kipnuggets te maken. Het krokant krijgen van de nuggets was de grootste uitdaging. Uiteindelijk is dat gelukt door knabbelspek te gebruiken!
Keto kipnuggets maken
Het maken van koolhydraatarme kipnuggets was niet makkelijk. De grootste uitdaging is het krokante korstje van de nugget. We hebben verschillende paneerlagen geprobeerd en uiteindelijk gekozen voor een combinatie van amandelmeel en knabbelspek. De kip is gemarineerd in een zure marinade van sourcream en witte azijn. De zure marinade zorgt ervoor dat de kipnuggets lekker mals blijven na het bakken. De nuggets hebben we na het coaten gebakken in de oven en geserveerd met suikervrije ketchup en barbecue saus. Kortom een heerlijke hartige snack of onderdeel van een avondmaaltijd.
Tips
We hebben de nuggets gebakken in de oven. Het is ook mogelijk om de nuggets in de airfryer te bakken. Bak ze dan ook op 220 graden in ca. 8-12 minuten gaar en krokant. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.
Koolhydraatarme kipnuggets
- Bereidingstijd: 140
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 160
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht, Snacks
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
Marinade
- 400 gr kipfilet
- 125 ml zure room
- 1 el witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1/2 tl kipkruiden
- zout en peper naar smaak
Paneerlaag
- 110 gr amandelmeel
- 40 gr knabbelspek
- 25 gr Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 1 tl oregano, gedroogd
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uipoeder
- snufje cayennepeper
- 1 ei, loskgeklopt
- 1 tl zure room
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes ter grootte van een kipnugget. Meng vervolgens in een grote kom voor de marinade de zure room, azijn, knoflook en kruiden goed door elkaar. Voeg de stukjes kipfilet toe en dek de kom af met huishoudfolie.
- Zet de marinade in de koelkast en laat de marinade minimaal 2 uur intrekken (het liefst een hele nacht).
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de knabbelspekjes in een stevige plastic zak en sla fijn met de achterkant van een kom, totdat er fijne korrels overblijven. Pak nu 3 kommetjes en vul een kom met het amandelmeel, een kom met knabbelspek en de laatste kom het ei.
- Klop het ei even los met een vork en voeg een al roerend een tl zure room toe. Voeg dan de parmezaanse kaas en alle kruiden toe aan het kommetje met de fijne korrels knabbelspek. Roer ook dit goed door elkaar.
- Haal nu de kipfiletblokjes uit de koelkast en laat de marinade uitlekken. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Dip nu elk stukje kipfilet eerst in het bakje met het amandelmeel, vervolgens in het ei en ten slotte in het bakje met de knabbelspek. Plaats de nugget op de bakplaat en herhaal totdat alle nuggets een paneerlaag hebben.
- Bak de kipnuggets 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de nuggets met suikervrije ketchup, barbecue saus of sweet chili!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (10 nuggets)
- Calorieën: 419
- Vetten: 26.8
- Koolhydraten: 2,3
- Eiwitten: 40,3
Heerlijk recept, een blijvertje!!
Super lekker, zeker een aanrader!!! Een top recept
vraagje,
in de ingrediënten lijst voor de paneerlaag geef je als laatste aan een “el zure room”, maar bij de bereiding staat er bij stap 4 een tl, wat is het nou :-o?
Mvg
Aimee
Hi Aimee,
Foutje van ons, excuses! Het moet zijn 1 ruime tl :).
Veel succes!
Groet,
Quint
Ik eet geen spek. Is er een andere alternatief?
Hi Fadia,
Je kunt ook alleen amandelmeel gebruiken, het korstje wordt dan wel iets minder knapperig.
Groet,
Quint