Kletskoppen met amandelen.

Koolhydraatarme kletskoppen

Het is weer zondag bakdag! Dit keer hebben wij heerlijke koolhydraatarme en suikervrije kletskoppen gemaakt. Deze dunne koekjes zijn super lekker en krokant. Een kletskopje is afkomstig uit het het Belgische Brugge en wordt daar vaak geserveerd bij een kopje thee of koffie. Reguliere kletskoppen worden gemaakt van bloem, boter en suiker. Onze koolhydraatarme kletskoppen maak je met amandelmeel, boter en erythritol. Doordat we uitsluitend koolhydraatarme ingrediënten hebben gebruikt, bevat een koekje slechts 0,4 gr koolhydraten! Deze kletskoppen kun je dus ook prima maken als je een streng keto dieet volgt.

Tips
Je kunt deze koolhydraatarme kletskoppen met pinda’s of amandelen maken. Wij hebben gekozen voor amandelen, vanwege de neutrale smaak. Je kunt de koekjes na bereiding een paar dagen in een koektrommel bewaren. Het is ook mogelijk om de koekjes in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme koek recepten.

Print
Kletskoppen met amandelen.

Koolhydraatarme kletskoppen

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 14 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Smelt vervolgens in een steelpan de roomboter, erythritol en vanille extract. Meng ondertussen het amandelmeel, water, kaneel en zout in een mengkom goed door elkaar.
  2. Voeg de gesmolten boter toe aan de kom met het amandelmeel en meng dit met een spatel goed door elkaar. Roer tot slot de gehakte amandelen of pinda’s door het deeg en laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  3. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en vorm met de handen 14 bolletjes. Plaats 7 bolletjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de bolletjes. Druk de bolletjes licht aan, maar druk ze niet plat.
  4. Bak de kletskoppen 8-10 minuten in de oven. Houdt de oven goed in de gaten, want de koekjes kunnen snel verbranden. Haal de koekjes na het bakken uit de oven en bak de overige 7 koekjes ook 10 minuten in de oven.
  5. De koekjes worden hard en krokant als ze volledig zijn afgekoeld. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 51
  • Vetten: 4,9
  • Koolhydraten: 0,4
  • Eiwitten: 1,2
Kletskoppen met amandelen.

18 Reacties

  1. Er is een overheersende botersmaak, jammer, want verder krokant en lekkere textuur.
    Ik heb de koekjes ook heel plat geduwd maar toch een 12-tal minuten gebakken.

    Reageer
  2. vandaag ze ook gemaakt maar totaal niet krokant helaas.

    Reageer
  3. Corrie Kortman

    Echt lekkere koekjes en niet veel
    werk om ze te maken.

    Reageer
  4. Deze zijn echt lekker! Eindelijk een lekker knapperig iets. Ik heb ze met pecannoten gemaakt.

    Reageer
  5. Vanmorgen lekkere kletskopjes gebakken voor bij de koffie nu 😄. Leuk en simpel en toch het idee een koekje bij koffie!
    Dank!

    Reageer
  6. Echt super lekker! Bijna net zo lekker als de normale kletskoppen! Super makkelijk om te maken ook! Heb ze wel behoorlijk plat gedrukt voor ze de oven in gingen. Ga ze zeker nog eens maken!

    Reageer
  7. Lekkere koekjes, idd goed plat drukken voor kletskloppen resultaat.
    Voor mijn recept pijnboompitten gebruikt, gaat super.

    Reageer
  8. Echt lekkere koekjes en super makkelijk te maken.

    Reageer
  9. Super lekkere koeken.
    De eerste keer had ik ze te dik gelaten, 2de keer de bollen platter gedrukt en nu waren het echte kletskoppen.
    Zelfs mijn kinderen en mijn ouders vonden ze erg lekker.

    Reageer
  10. Heerlijke😋 kletskoppen, moet me inhouden om er niet te veel van te eten, dankjewel 😘

    Reageer
  11. Klinkt goed!
    Ik zou wel graag een optie willen zien om in te loggen op de site en de recepten te kunnen bewaren! Ik heb nu denk ik 50 pagina’s als favoriet opgeslagen wat erg onoverzichtelijk wordt met alle andere websites er tussendoor haha

    Reageer
    • Hi Demi,

      Wat een goed idee! We zijn nu druk bezig met de ontwikkeling van een mobiele app, waarbij je een account kunt aanmaken en gemakkelijk recepten kunt opslaan. Wij hopen deze begin volgend jaar te lanceren :).

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  12. Annne,

    Ik heb gisteren, 28 sept. 2020, de kletskoppen gemaakt. Ik heb, zoals in jouw recept, ook amandelen gebruikt. Snel te maken.
    Ze smaken erg lekker. Ze zijn ook krokant.

    Reageer
  13. Mijn bolletjes wilden niet ‘smelten’ en de structuur van de koekjes is uiteindelijk echt te dik om door te kunnen gaan als ‘kletskop’. Ik heb ze uiteindelijk zelf tussendoor steeds platter gedrukt en dan weer voor 2 minuten in de oven gezet. Qua uiterlijk en structuur dus niet helemaal wat ik gehoopt had. De smaak probeer ik dadelijk uit 😀

    Reageer
  14. Heerlijke koekjes die ook nog gemakkelijk zijn om te maken.

    Reageer
  15. Wat leuk Anne om je recepten hier ook te zien! Ben gek op deze site! Ik ga deze weer opslaan en maken. Ik laat het jullie weten. Groetjes jessie

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*