Kletskoppen met amandelen.

Koolhydraatarme kletskoppen

Het is weer zondag bakdag! Dit keer hebben wij heerlijke koolhydraatarme en suikervrije kletskoppen gemaakt. Deze dunne koekjes zijn super lekker en krokant. Een kletskopje is afkomstig uit het het Belgische Brugge en wordt daar vaak geserveerd bij een kopje thee of koffie. Reguliere kletskoppen worden gemaakt van bloem, boter en suiker. Onze koolhydraatarme kletskoppen maak je met amandelmeel, boter en erythritol. Doordat we uitsluitend koolhydraatarme ingrediënten hebben gebruikt, bevat een koekje slechts 0,4 gr koolhydraten! Deze kletskoppen kun je dus ook prima maken als je een streng keto dieet volgt.

Tips
Je kunt deze koolhydraatarme kletskoppen met pinda’s of amandelen maken. Wij hebben gekozen voor amandelen, vanwege de neutrale smaak. Je kunt de koekjes na bereiding een paar dagen in een koektrommel bewaren. Het is ook mogelijk om de koekjes in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme koek recepten.

Print
Kletskoppen met amandelen.

Koolhydraatarme kletskoppen

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 14 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Smelt vervolgens in een steelpan de roomboter, erythritol en vanille extract. Meng ondertussen het amandelmeel, water, kaneel en zout in een mengkom goed door elkaar.
  2. Voeg de gesmolten boter toe aan de kom met het amandelmeel en meng dit met een spatel goed door elkaar. Roer tot slot de gehakte amandelen of pinda’s door het deeg en laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  3. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en vorm met de handen 14 bolletjes. Plaats 7 bolletjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de bolletjes. Druk de bolletjes licht aan, maar druk ze niet plat.
  4. Bak de kletskoppen 8-10 minuten in de oven. Houdt de oven goed in de gaten, want de koekjes kunnen snel verbranden. Haal de koekjes na het bakken uit de oven en bak de overige 7 koekjes ook 10 minuten in de oven.
  5. De koekjes worden hard en krokant als ze volledig zijn afgekoeld. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 51
  • Vetten: 4,9
  • Koolhydraten: 0,4
  • Eiwitten: 1,2
Kletskoppen met amandelen.

9 Reacties

  1. Wat leuk Anne om je recepten hier ook te zien! Ben gek op deze site! Ik ga deze weer opslaan en maken. Ik laat het jullie weten. Groetjes jessie

  2. Heerlijke koekjes die ook nog gemakkelijk zijn om te maken.

  3. Mijn bolletjes wilden niet ‘smelten’ en de structuur van de koekjes is uiteindelijk echt te dik om door te kunnen gaan als ‘kletskop’. Ik heb ze uiteindelijk zelf tussendoor steeds platter gedrukt en dan weer voor 2 minuten in de oven gezet. Qua uiterlijk en structuur dus niet helemaal wat ik gehoopt had. De smaak probeer ik dadelijk uit 😀

  4. Annne,

    Ik heb gisteren, 28 sept. 2020, de kletskoppen gemaakt. Ik heb, zoals in jouw recept, ook amandelen gebruikt. Snel te maken.
    Ze smaken erg lekker. Ze zijn ook krokant.

  5. Klinkt goed!
    Ik zou wel graag een optie willen zien om in te loggen op de site en de recepten te kunnen bewaren! Ik heb nu denk ik 50 pagina’s als favoriet opgeslagen wat erg onoverzichtelijk wordt met alle andere websites er tussendoor haha

    • Hi Demi,

      Wat een goed idee! We zijn nu druk bezig met de ontwikkeling van een mobiele app, waarbij je een account kunt aanmaken en gemakkelijk recepten kunt opslaan. Wij hopen deze begin volgend jaar te lanceren :).

      Groetjes,

      Quint

  6. Heerlijke😋 kletskoppen, moet me inhouden om er niet te veel van te eten, dankjewel 😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*