Print
Kletskoppen met amandelen.

Koolhydraatarme kletskoppen

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 14 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Smelt vervolgens in een steelpan de roomboter, erythritol en vanille extract. Meng ondertussen het amandelmeel, water, kaneel en zout in een mengkom goed door elkaar.
  2. Voeg de gesmolten boter toe aan de kom met het amandelmeel en meng dit met een spatel goed door elkaar. Roer tot slot de gehakte amandelen of pinda’s door het deeg en laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
  3. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en vorm met de handen 14 bolletjes. Plaats 7 bolletjes op de bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de bolletjes. Druk de bolletjes licht aan, maar druk ze niet plat.
  4. Bak de kletskoppen 8-10 minuten in de oven. Houdt de oven goed in de gaten, want de koekjes kunnen snel verbranden. Haal de koekjes na het bakken uit de oven en bak de overige 7 koekjes ook 10 minuten in de oven.
  5. De koekjes worden hard en krokant als ze volledig zijn afgekoeld. Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 51
  • Vetten: 4,9
  • Koolhydraten: 0,4
  • Eiwitten: 1,2
Copy link