Kniepertjes met slagroom

Koolhydraatarme kniepertjes

Kerst is helaas voorbij, maar wees niet getreurd! We hebben nog een feestje dit jaar en dat is oud en nieuw. Oudjaarsdag en nieuwjaarsdag vieren we met klassieke Hollandse lekkernijen, zoals oliebollen, appelflappen en kniepertjes. Wij hebben dit jaar speciaal voor deze gelegenheid koolhydraatarme kniepertjes met slagroom gemaakt. Deze krokante kniepertjes zijn super lekker en leuk om te maken.

Koolhydraatarme kniepertjes maken
Kniepertjes oftewel nieuwjaarsrolletjes zijn platte wafeltjes die vaak worden opgerold en gevuld met slagroom. Wij hebben ervoor gekozen om de wafeltjes niet op te rollen maar met slagroom ertussen te serveren. Je kunt ze ook oprollen, maar dan moet je dit gelijk doen na het bakken. Let dan wel op je vingers, want ze zijn erg heet. Als je te lang wacht met oprollen gaan ze tijdens het rollen scheuren. Na het oprollen en afkoelen spuit je een beetje slagroom in de rolletjes.

Tips
Met dit recept maak je 16 enkele kniepertjes oftewel 8 dubbele kniepertjes gevuld met slagroom. Je kunt de kniepertjes het beste bewaren in een afgesloten trommel buiten de koelkast. Je kunt de kniepertjes nog feestelijker maken door ze te dippen in chocolade en te decoreren met gehakte noten of kokos. Geniet ervan en een hele fijne jaarwisseling toegewenst! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Kniepertjes met slagroom

Koolhydraatarme kniepertjes

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 16 kniepertjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Kniepertjes

Vulling en topping

  • 100 verse slagroom
  • 20 gr erythritol
  • optioneel: 25 gr pure of melkchocolade
  • optioneel: geraspte kokos of noten

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten voor de kniepertjes toe aan een grote mengkom. Pak vervolgens een elektrische mixer of garde en klop de inhoud van de kom tot een glad deeg. Laat het deeg minimaal 15 minuten rusten.
  2. Zet het wafelijzer aan en vorm van het deeg 16 gelijke bolletjes. Vet eventueel het wafelijzer in als je ijzer geen anti-aanbaklaag heeft of wat ouder is. Bak vervolgens 1 voor 1 de bolletjes tot dunne wafeltjes. Schep de wafeltjes met een spatel van het wafelijzer en leg ze op een snijplank. Tijdens het afkoelen worden de wafeltjes hard en krokant.
  3. Maak als je alle wafeltjes hebt gebakken en pas voor het serveren de slagroom en topping. Smelt de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom boven een pannetje met een laagje kokend water. Dip vervolgens elk kniepertje voor de helft in chocolade en leg ze op een snijplank. Verdeel naar wens de kokosrasp of gehakte noten over de kniepertjes met chocolade.
  4. Laat de kniepertjes met chocolade ca. 10 minuten uitharden in de koelkast. Maak ondertussen de slagroom door de slagroom en erythritol in een kom met een elektrische op te kloppen. Klop door totdat er stijve pieken ontstaan. Schep de slagroom in een spuitzak en verdeel dit over de helft van de kniepertjes. Leg daarna de overige kniepertjes er bovenop en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 kniepertjes (2/16)
  • Calorieën: 152
  • Vetten: 14,7
  • Koolhydraten: 2,4
  • Eiwitten: 3,1
Kniepertjes met slagroom

2 Reacties

  1. Zijn de voedingswaarden exclusief of inclusief de vulling?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*