Kommetje knolselderijsoep met spekjes en peterselie.

Koolhydraatarme knolselderijsoep

Vandaag heb ik een heerlijk koolhydraatarm soepje gemaakt van knolselderij. Dit winterse soepje is perfect als voorgerecht, maar ook lekker als hoofdgerecht met een sneetje koolhydraatarm brood. Deze romige soep maak je met knolselderij, ui, knoflook, bouillon en kookroom. Een kommetje bevat maar liefst 4,9 gr vezels en levert meer dan 30% van je ADH vitamine K. Super gezond dus! Bij het maken van de soep heb ik ook gelet op de hoeveelheid koolhydraten. Traditionele knolselderijsoep wordt vaak gemaakt met aardappel of peren. Ik heb dit weggelaten en extra knolselderij en room toegevoegd. Hierdoor bevat een kommetje soep slechts 6,9 gr koolhydraten!

Tips:
Met dit recept maak je een pan knolselderijsoep voor 6 personen. Je kunt de soep 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Serveer een kommetje soep eventueel met een opscheplepel gebakken champignons en spekjes. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Vragen over het recept kun je stellen door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme soep recepten.

Print
Kommetje knolselderijsoep met spekjes en peterselie.

Koolhydraatarme knolselderijsoep

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 6 kommetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 1 knolselderij (600 gr)
  • 1 grote ui of 2 sjalotten
  • 12 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1,2 liter water
  • 1 laurierblad
  • 200 ml kookroom
  • 200 gr gebakken champignons (optioneel)
  • 100 gr gebakken spekjes (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en snijd deze op een grote snijplank in kleine blokjes. Snijd vervolgens de ui in kleine stukjes en pers de knoflook m.b.v een knoflookpers. Verwarm in een grote soeppan 2 el olijfolie en bak hierin de knolselderij en ui totdat de ui begin te kleuren, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook, peterselie en oregano toe en bak dit al roerend 2-3 minuten mee.
  2. Voeg vervolgens het bouillonblokje, laurierblad en water toe aan de pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 15 minuten boven een laag vuur zachtjes koken.
  3. Haal de pan na het koken van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan dan weer op het vuur en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper en verwarm de soep 5 minuten boven een laag vuur.
  4. Verdeel de soep over 6 kleine kommetjes en serveer eventueel met gebakken spekjes, champignons en verse peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje
  • Calorieën: 138
  • Vetten: 9,7
  • Koolhydraten: 6,9
  • Vezels: 4,9
  • Eiwitten: 2,9

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*