Print
Kommetje knolselderijsoep met spekjes en peterselie.

Koolhydraatarme knolselderijsoep

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 6 kommetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingredi├źnten

  • 1 knolselderij (600 gr)
  • 1 grote ui of 2 sjalotten
  • 12 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1,2 liter water
  • 1 laurierblad
  • 200 ml kookroom
  • 200 gr gebakken champignons (optioneel)
  • 100 gr gebakken spekjes (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en snijd deze op een grote snijplank in kleine blokjes. Snijd vervolgens de ui in kleine stukjes en pers de knoflook m.b.v een knoflookpers. Verwarm in een grote soeppan 2 el olijfolie en bak hierin de knolselderij en ui totdat de ui begin te kleuren, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook, peterselie en oregano toe en bak dit al roerend 2-3 minuten mee.
  2. Voeg vervolgens het bouillonblokje, laurierblad en water toe aan de pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 15 minuten boven een laag vuur zachtjes koken.
  3. Haal de pan na het koken van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan dan weer op het vuur en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper en verwarm de soep 5 minuten boven een laag vuur.
  4. Verdeel de soep over 6 kleine kommetjes en serveer eventueel met gebakken spekjes, champignons en verse peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje
  • Calorie├źn: 138
  • Vetten: 9,7
  • Koolhydraten: 6,9
  • Vezels: 4,9
  • Eiwitten: 2,9
Copy link