Print
Koffiecake met walnoten crumble

Koolhydraatarme koffiecake met walnoten crumble

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cake

  • 150 gr amandelmeel
  • 20 gr kokosmeel
  • 70 gr erythritol
  • 1 zakje espresso oploskoffie (1,8 gr)
  • 3 tl kaneel
  • snufje zout
  • 5 g bakpoeder
  • 3 eieren (M)
  • 50 gr zachte roomkaas
  • 60 gr gesmolten roomboter

Walnoten-crumble

  • 125 gr walnoten
  • 50 gr ery-bronze
  • 50 gr amandelmeel
  • 1/2 zakje espresso oploskoffie (1 gr)
  • 2 tl kaneel
  • 40 gr roomboter, gesmolten

Topping (optioneel)


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de amandelmeel, kokosmeel, erythritol, oploskoffie poeder, kaneel, zout en bakpoeder toe aan een grote mengkom. Meng de inhoud van de kom met een garde goed door elkaar.
  2. Voeg nu de eieren, zachte roomkaas en gesmolten roomboter toe aan de kom met het meel en meng dit met een elektrische mixer voor 2 minuten goed door elkaar.
  3. Hak de walnoten grof. Meng de walnoten in een kom met de andere ingrediënten voor de crumble.
  4. Bekleed een kleine cakevorm (20 cm) met bakpapier en schenk 2/3 van het beslag in de vorm. Schep nu de helft van de crumble op het beslag en bedek dit met de rest van het beslag. Top de cake af met de rest van de crumble.
  5. Bak de koffiecake ca. 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of het gaar is. Laat de cake buiten de oven volledig afkoelen. 
  6. Snijd de cake in ca. 10 tot 12 plakken en bewaar in een afgesloten trommel. Je kunt de cake ook invriezen. 
  7. Maak eventueel de roomkaas-frosting en verdeel deze over de gebakken cake.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 260
  • Vetten: 24,2
  • Koolhydraten: 1,4
  • Vezels: 3,1
  • Eiwitten: 7,7