Heerlijke koolhydraatarme kokoscake van opgeklopte eiwitten en geraspte kokos!

Koolhydraatarme kokoscake

Een lekker koolhydraatarme snack, koolhydraatarme kokoscake. Ik ben een echte kokos liefhebber en experimenteer daarom vaak met kokos recepten. Dit keer heb ik een koolhydraatarme kokoscake gemaakt. De cake is luchtig van binnen en heeft een heerlijke bite door de geraspte kokos. Ik heb zelf Steviala Kristal gebruikt om de cake wat zoeter te maken, maar je kan ook vloeibare stevia gebruiken! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Heerlijke koolhydraatarme kokoscake van opgeklopte eiwitten en geraspte kokos!

Koolhydraatarme kokoscake

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 60
  • Porties: 18 stukjes
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

  • 5 grote eieren (L)
  • 250 ml kokosmelk
  • 50 gr kokosmeel
  • 70 gr geraspte kokos
  • Steviala kristal naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Pak 2 grote komen en doe in de een kom het eigeel en in de andere kom het eiwit. Klop de eiwitten stijf en voeg Steviala Kristal naar smaak toe.
  2. Pak nu de kom met het eigeel en voeg de kokosmelk, kokosmeel en geraspte kokos toe en meng dit met een elektrische mixer tot een beslag zonder klonten.
  3. Meng nu met een spatel het kokosbeslag door de geklopte eiwitten tot een homogeen beslag. Doe het beslag in een ingevette ovenschotel met bakpapier en bak de kokoscake 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen en snijd vervolgens in 18 stukjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 stukje
  • Calorieën : 68
  • Vetten : 4,9
  • Koolhydraten : 1,8
  • Eiwitten : 3,1

6 Comments

  1. Melanie Jorna

    Bedoel je met kokosmelk, de kokosmelk uit een blikje van de Aziatische afdeling, of die plantaardige melkvervanger?

    • Quint Kames

      Beste Melanie,

      In dit recept heb ik kokosmelk uit een blikje gebruikt!

      Groet,

      Quint

  2. Sylvia

    Heb je misschien een richtlijn qua hoeveelheid zoetstof.

    • Quint Kames

      Beste Sylvia,

      Zelf gebruik ik altijd 3-5 el Steviala Kristal. Het beste is om het beslag even te proeven om zo te testen of het zoet genoeg is!

      Groet,

      Quint

  3. Ik vond het resultaat redelijk.
    Ik vond de structuur van de cake een beetje omelet-achtig, maar smaakte niet naar ei.
    Bij het proeven vond ik de smaak wat vlak, ik zou wat zout toevoegen, zoals in ieder basisrecept voor cake thuis hoort.

  4. Shannon

    Helemaal enthousiast begonnen met het maken van deze cake maar eerlijk is eerlijk: echt lekker was die niet haha… smaakt erg naar ei. Ik heb er een beetje amandelpasta op gedaan on het nog ergens anders naar te laten smaken. Geen succes cake helaas… verder dan 2 sterren kom ik niet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*