Heerlijke koolhydraatarme kokoscake van opgeklopte eiwitten en geraspte kokos!

Koolhydraatarme kokoscake

Een lekker koolhydraatarme snack, koolhydraatarme kokoscake. Ik ben een echte kokos liefhebber en experimenteer daarom vaak met kokos recepten. Dit keer heb ik een koolhydraatarme kokoscake gemaakt. De cake is luchtig van binnen en heeft een heerlijke bite door de geraspte kokos. Ik heb zelf Steviala Kristal gebruikt om de cake wat zoeter te maken, maar je kan ook vloeibare stevia gebruiken! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Heerlijke koolhydraatarme kokoscake van opgeklopte eiwitten en geraspte kokos!

Koolhydraatarme kokoscake

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 18 stukjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Pak 2 grote komen en doe in de een kom het eigeel en in de andere kom het eiwit. Klop de eiwitten stijf en voeg de Steviala Kristal  toe.
  2. Pak nu de kom met het eigeel en voeg de kokosmelk, kokosmeel en geraspte kokos toe en meng dit met een elektrische mixer tot een beslag zonder klonten.
  3. Meng nu met een spatel het kokosbeslag door de geklopte eiwitten tot een homogeen beslag. Doe het beslag in een ingevette ovenschotel met bakpapier en bak de kokoscake 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen en snijd vervolgens in 18 stukjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje
  • Calorieën: 68
  • Vetten: 4,9
  • Koolhydraten: 1,8
  • Eiwitten: 3,1
Heerlijke koolhydraatarme kokoscake van opgeklopte eiwitten en geraspte kokos!

22 Reacties

  1. Heerlijk! Makkelijk en snel klaar!!

    Reageer
  2. Het recept is gelukt, maar in mijn combi oven, ik kan alleen 160° of 10 hoger of lager kiezen, moest ik hem op 160 ° wel ruim een uur bakken. Ik ben het met andere reviews eens, het is absoluut geen cake en heeft een aanwezige ei met kokos smaak. Ik ga de tip van Linda met 50 gram boter en 1 ei minder proberen. Misschien dat dan de overheersende ei smaak minder is.

    Reageer
  3. Gemaakt met 50 g boter en 1 ei minder, erg lekker. Mijn kinderen zijn er dol op!

    Reageer
  4. Aan moderator: vorige bericht moest met 5 sterren zijn….. te snel verstuurd 😉

    Reageer
  5. Wat een heerlijk alternatief voor een plakje cake! Heel luchtig, niet droog. Doet me qua smaak aan kokosrotsjes denken. Heb wel de hoeveelheid stevia gehalveerd want was anders veel te zoet voor me. Dankjewel!

    Reageer
  6. Een heerlijke cake die ik vaker ga maken. Lekker tussendoortje met weinig koolhydraten.

    Reageer
  7. Heerlijke cake! Makkelijk en smakelijk. Gemaakt in een 24 cm ronde springvorm.
    Ik had een pakje kokosmelk van 200ml, aangevuld met 50ml ongeklopte slagroom.
    Beetje zout toegevoegd. Dank voor het recept!

    Reageer
  8. Ik heb m van de week twee keer gemaakt.. De eerste keer was ik de kokosmelk glad vergeten, werden toen met kokosmacronen qua smaak en d substantie. De tweede keer gewoon de cakeversie gemaakt, om te moeten concluderen dat we versie van de kokosmacronen lekkerder vonden 😁
    Ik heb overigens gezoet met erythritol, vind het lekkerder en geen bijsmaak en geen droge mond zoals bij veel andere zoetstoffen.

    Reageer
  9. verrassend lekker!

    Reageer
  10. Heerlijk, maar yohurt gebruikt bij gebrek aan kokosmelk.

    Reageer
  11. Hij is goed te eten, maar niet echt een super cake. Hij blijft net als een speculaascake erg laag, dus de plakjes zijn super klein. En hij was bij mij niet bepaald luchtig….

    Reageer
  12. Nou daar is weinig aan qua smaak en structuur helaas. Geen topper voor mij

    Reageer
  13. Ik heb de eerdere tips opgevolgd en een ei vervangen door 50 gram gesmolten roomboter.
    Ook een snuf zout toegevoegd. Nadat het beslag in de schaal zat, heb ik er nog kokosrasp over gedaan. Verder op tijd uit de oven halen. Resultaat: heerlijke, niet droge cake. Ook bezoek vond het lekker en vroeg om extra’s.

    Reageer
  14. Eindelijk een koolhydraatarme cake die niet droog is! Heerlijk recept! Ik heb alleen de zoetstof vervangen door een klein beetje honing. Daardoor wordt het wel iets minder koolhydraatarm.

    Reageer
  15. Liesbeth Cleiren

    Erg lekker, heel luchtig, leuk om te bakken. 1 ei vervangen door 50 gr boter.

    Reageer
  16. Helemaal enthousiast begonnen met het maken van deze cake maar eerlijk is eerlijk: echt lekker was die niet haha… smaakt erg naar ei. Ik heb er een beetje amandelpasta op gedaan on het nog ergens anders naar te laten smaken. Geen succes cake helaas… verder dan 2 sterren kom ik niet.

    Reageer
  17. Ik vond het resultaat redelijk.
    Ik vond de structuur van de cake een beetje omelet-achtig, maar smaakte niet naar ei.
    Bij het proeven vond ik de smaak wat vlak, ik zou wat zout toevoegen, zoals in ieder basisrecept voor cake thuis hoort.

    Reageer
  18. Heb je misschien een richtlijn qua hoeveelheid zoetstof.

    Reageer
    • Beste Sylvia,

      Zelf gebruik ik altijd 3-5 el Steviala Kristal. Het beste is om het beslag even te proeven om zo te testen of het zoet genoeg is!

      Groet,

      Quint

      Reageer
      • Ik heb genoten van deze cake, maar hij was de volgende dag wat nattig. Geen probleem. In de koekenpan en toen was de cake eigenlijk nog lekkerder. Dank je wel voor dit recept

        Reageer
  19. Melanie Jorna

    Bedoel je met kokosmelk, de kokosmelk uit een blikje van de Aziatische afdeling, of die plantaardige melkvervanger?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*