Heerlijke koolhydraatarme koekjes met suikervrije glazuur.

Koolhydraatarme kokoskoekjes

Het is altijd handig om een aantal gezonde koolhydraatarme snacks in huis te hebben. Vooral als je familie het dieet niet volgt en er dus ook lekkernijen met veel suiker in de kast staan. De verleiding is dan groot om af en toe mee te snoepen met de rest van de familie. Zelf heb ik standaard altijd wat Atkins reepjes in huis, maar het maken van je eigen koolhydraatarme snacks is een stuk goedkoper.

Vandaar heb ik vandaag een lading van deze koolhydraatarme kokoskoekjes gemaakt. Deze koolhydraatarme kokoskoekjes zijn heerlijk om te eten als snack bij een kopje koffie of thee. De koekjes kun je na het bakken invriezen, zodat je altijd een lekker koolhydraatarm koekje in huis hebt.

Benodigdheden:

Om de koolhydraatarme kokoskoekjes te maken heb je amandelmeel, kokosmeel en stevia zoetstof nodig. Het kan zijn dat de supermarkt bij jou in de buurt deze producten niet verkoopt. In onze webshop Lowcarbcenter.nl kun je de producten online bestellen:

Baktips:

Dit recept is een basisrecept, je kunt van alles toevoegen aan het beslag. Zelf heb ik m.b.v. Steviala Frost de koekjes versierd met een glazuurlaagje. Steviala Frost is een suikervrij poedersuiker op basis van steviolglycosiden en erythritol.

Print
Heerlijke koolhydraatarme koekjes met suikervrije glazuur.

Koolhydraatarme kokoskoekjes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd : 30
  • Porties: 40 koekjes
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 70 gr amandelmeel
  • 40 gr kokosmeel
  • 35 gr Kristal Sweet
  • 120 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille of amandelaroma
  • 1/4 tl bakpoeder
  • optioneel: 1/4 tl xanthaangom
  • optioneel: Steviala Frost

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, Kristal Sweet, bakpoeder en xanthaangom. Voeg de zachte boter en vanille aroma toe en meng tot een samenhangend deeg.
  2. Verdeel het deeg in twee evengrote ballen. Pak nu 4 losse vellen bakpapier en plaats een deegbal tussen 2 vellen. Doe hetzelfde met de overige deegbal. Rol nu met een deegroller het deeg plat tot een dikte van ongeveer 1 cm.
  3. Verwijder het bovenste vel bakpapier en vorm met een glas ongeveer 40 koekjes van het deeg. Plaats de gevormde koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes 5-8 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de koekjes tijdens het bakken goed in de gaten. De koekjes kunnen namelijk snel verbranden.
  4. Laat de koekjes na het bakken goed afkoelen. Na het bakken kunnen de koekjes nog slap zijn, maar eenmaal afgekoeld zijn ze lekker knapperig! Meng voor het glazuur een aantal el Steviala Frost met een beetje water en melk. Laat het even uitharden en verdeel dan gelijkmatig over de koekjes.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 koekje
  • Calorieën : 45
  • Vetten : 4,4
  • Koolhydraten : 1,4
  • Eiwitten : 0,8

Neem ook eens een kijkje bij onze andere koolhydraatarme koekjes recepten!

2 Comments

  1. Elsbeth Vd kooi

    Is er een vervanger van xantaangum en wat doet het

    • Quint Kames

      Beste Elsbeth,

      Xanthaangom zorgt voor binding en een betere structuur. In het recept staat het als optioneel aangegeven, het is dus niet noodzakelijk om het recept te maken. Wel raad ik aan om het te gebruiken als je het toch in huis hebt!

      Groet,

      Quint

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*