Print
Heerlijke koolhydraatarme koekjes met suikervrije glazuur.

Koolhydraatarme kokoskoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 12 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, Kristal Sweet, bakpoeder en xanthaangom. Voeg de zachte boter en vanille aroma toe en meng tot een samenhangend deeg.
  2. Verdeel het deeg in twee evengrote ballen. Pak nu 4 losse vellen bakpapier en plaats een deegbal tussen 2 vellen. Doe hetzelfde met de overige deegbal. Rol nu met een deegroller het deeg plat tot een dikte van ongeveer 1 cm.
  3. Verwijder het bovenste vel bakpapier en vorm met een glas ongeveer 12-20 koekjes van het deeg. Plaats de gevormde koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes 8-12 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de koekjes tijdens het bakken goed in de gaten. De koekjes kunnen namelijk snel verbranden.
  4. Laat de koekjes na het bakken goed afkoelen. Na het bakken kunnen de koekjes nog slap zijn, maar eenmaal afgekoeld zijn ze lekker knapperig! Meng voor het glazuur een aantal el erythritol poeder met een beetje water en melk. Laat het even uitharden en verdeel dan gelijkmatig over de koekjes.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 119
  • Vetten: 11,9
  • Koolhydraten: 1,2
  • Eiwitten: 1,9

22 reviews