Bord met koolhydraatarme kokosmakronen gemaakt van eiwitten en geraspte kokos.

Koolhydraatarme kokosmakronen

Een heerlijke koolhydraatarm snack of nagerecht, koolhydraatarme kokosmakronen!

Deze kokosmakronen zijn gemakkelijk en leuk om te maken voor de visite of de familie. Ik heb de kokosmakronen laten proeven door mijn familie en die konden het verschil met normale kokosmakronen nauwelijks proeven! Met dit recept bak je ongeveer 20 koolhydraatarme kokosmakronen. De kokosmakronen kun je na het bakken in de koelkast bewaren of invriezen. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept!

Benodigdheden:
Om de koolhydraatarme kokosmakronen te maken heb je Stevia zoetstof nodig. Ik gebruik zelf het liefst de zoetstoffen van het merk Steviala. Voor een voordelige prijs en snelle bezorging kun je de producten kopen in onze webshop Lowcarbcenter.nl:
Steviala Kristal sweet is een natuurlijke zoetstof op basis van erythritol en steviolglycosiden.

Print
Bord met koolhydraatarme kokosmakronen gemaakt van eiwitten en geraspte kokos.

Koolhydraatarme kokosmakronen

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 20 kokosmakronen 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 4 eiwitten van middelgrote eieren
  • 100 gr ongezoete geraspte kokos
  • 1 tl vanille aroma
  • 40 gr Steviala Kristal of naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een grote schone kom en doe hierin de 4 eiwitten en de zoetstof. Klop met behulp van een handmixer of garde de eiwitten stijf, totdat er grote pieken ontstaan.
  2. Voeg de geraspte kokos en en de vanille toe en meng dit zorgvuldig door het eiwitmengsel. Vorm vervolgens met je handen 20 balletjes en plaats deze op een bakplaat met daarop een vel bakpapier. Bak de koolhydraatarme kokosmakronen 10 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken even afkoelen en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kokosmakroon
  • Calorieën: 55
  • Vetten: 5,2
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 1,2
Deze koolhydraatarme kokosmakronen zijn super lekker en makkelijk om te maken. Je kunt de kokosmakronen eten als snack of dessert! #koolhydraatarm #kokos #recepten #gezond

11 Reacties

  1. Leuk recept/gerecht. Best lekker, maar wel een beetje droog. Heb je daar tips voor?

    • Hoi Annemiek,

      Bedankt voor je review! Bij dit recept is het erg belangrijk om de oven goed in de gaten te houden. Bij een aantal minuten te lang bakken worden de kokosmakronen droog. Bak de kokosmakronen eerst 10 minuten bekijk ze even en bak indien nodig nog een aantal minuten. Je kunt ook proberen om iets minder geraspte kokos toe te toevoegen. Zijn je kokosmakronen na het bakken toch droog? Dip ze dan even in gesmolten pure chocolade. Zo heb je toch nog een lekkere snack!

      Groetjes,

      Quint

  2. lekker!

  3. De smaak is prima, maar ook ik vond ze erg droog.
    Misschien voorzichtig gesmolten boter of kokosolie erbij doen?
    Zou dat een optie zijn?

    • Hoi Marienski,

      De suikervrije kokosmakronen zijn inderdaad droger dan normale kokosmakronen. Je kunt inderdaad proberen om een beetje olie toe te voegen. Het is ook mogelijk om ze smeuïger te maken door minder kokosrasp toe te voegen.

      Groet,

      Quint

  4. Ik heb 100 gram kokos gebruikt en ze er 12 minuten in gedaan. Ze zijn perfect!! Bedankt voor dit recept!

  5. Bedankt voor sit recept, kan er ook erythritol gebruikt worden in plaats van stevia ?

  6. Als je ze na het maken eet zijn ze nogal droog. Ik heb ze daarna een dagje laten staan en dan zijn ze oprecht 10x lekkerder. Heb echter wel meer kokosrasp gebruikt, anders bleven ze flatsig en kon ik er geen bal van maken. Mag ze vaker maken thuis, ze vinden het allemaal lekker

  7. Hoelang zijn ze houdbaar. Kun je ze ook invriezen of worden ze dan nog droger?

    • Hi Pamela,

      Je kunt ze 2-3 dagen in de koelkast bewaren of per stuk invriezen. Ze worden dan niet droger.

      Groetjes,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*