Bord met koolhydraatarme kokosmakronen gemaakt van eiwitten en geraspte kokos.

Koolhydraatarme kokosmakronen

Een heerlijke koolhydraatarm snack of nagerecht, koolhydraatarme kokosmakronen!

Deze kokosmakronen zijn gemakkelijk en leuk om te maken voor de visite of de familie. Ik heb de kokosmakronen laten proeven door mijn familie en die konden het verschil met normale kokosmakronen nauwelijks proeven! Met dit recept bak je ongeveer 20 koolhydraatarme kokosmakronen. De kokosmakronen kun je na het bakken in de koelkast bewaren of invriezen. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept!

Benodigdheden:
Om de koolhydraatarme kokosmakronen te maken heb je Stevia zoetstof nodig. Ik gebruik het liefst de zoetstoffen van het merk Steviala.De zoetstoffen van Steviala zijn helaas niet verkrijgbaar in de supermarkt. Gelukkig bieden wij een oplossing. Voor een voordelige prijs en snelle bezorging kun je de producten kopen in onze webshop Lowcarbcenter.nl:
Steviala Ery-Pure is een natuurlijke zoetstof op basis van erythritol.
Steviala Kristal sweet is een natuurlijke zoetstof op basis van erythritol en steviolglycosiden.

Print
Bord met koolhydraatarme kokosmakronen gemaakt van eiwitten en geraspte kokos.

Koolhydraatarme kokosmakronen

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 25 minutes
  • Porties: 20 kokosmakronen
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

  • 4 eiwitten van middelgrote eieren
  • 100-150 gr ongezoete geraspte kokos
  • 1 tl vanille aroma
  • Steviala Kristal of Ery-Pure naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een grote schone kom en doe hierin de 4 eiwitten en de zoetstof. Klop met behulp van een handmixer of garde de eiwitten stijf, totdat er grote pieken ontstaan.
  2. Voeg de geraspte kokos en en de vanille toe en meng dit zorgvuldig door het eiwitmengsel. Vorm vervolgens met je handen 20 balletjes en plaats deze op een bakplaat met daarop een vel bakpapier. Bak de koolhydraatarme kokosmakronen 10 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken even afkoelen en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 kokosmakroon
  • Calorieën : 55
  • Vetten : 5,2
  • Koolhydraten : 1,9
  • Eiwitten : 1,2

5 Comments

  1. Annemiek

    Leuk recept/gerecht. Best lekker, maar wel een beetje droog. Heb je daar tips voor?

    • Quint Kames

      Hoi Annemiek,

      Bedankt voor je review! Bij dit recept is het erg belangrijk om de oven goed in de gaten te houden. Bij een aantal minuten te lang bakken worden de kokosmakronen droog. Bak de kokosmakronen eerst 10 minuten bekijk ze even en bak indien nodig nog een aantal minuten. Je kunt ook proberen om iets minder geraspte kokos toe te toevoegen. Zijn je kokosmakronen na het bakken toch droog? Dip ze dan even in gesmolten pure chocolade. Zo heb je toch nog een lekkere snack!

      Groetjes,

      Quint

  2. corina

    lekker!

  3. Marienski

    De smaak is prima, maar ook ik vond ze erg droog.
    Misschien voorzichtig gesmolten boter of kokosolie erbij doen?
    Zou dat een optie zijn?

    • Quint Kames

      Hoi Marienski,

      De suikervrije kokosmakronen zijn inderdaad droger dan normale kokosmakronen. Je kunt inderdaad proberen om een beetje olie toe te voegen. Het is ook mogelijk om ze smeuïger te maken door minder kokosrasp toe te voegen.

      Groet,

      Quint

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*