Bord met koolhydraatarme kokosmakronen gemaakt van eiwitten en geraspte kokos.

Koolhydraatarme kokosmakronen

Een heerlijke koolhydraatarm snack of nagerecht, koolhydraatarme kokosmakronen!

Deze kokosmakronen zijn gemakkelijk en leuk om te maken voor de visite of de familie. Ik heb de kokosmakronen laten proeven door mijn familie en die konden het verschil met normale kokosmakronen nauwelijks proeven! Met dit recept bak je ongeveer 20 koolhydraatarme kokosmakronen. De kokosmakronen kun je na het bakken in de koelkast bewaren of invriezen. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept!

Benodigdheden:
Om de koolhydraatarme kokosmakronen te maken heb je Stevia zoetstof nodig. Ik gebruik zelf het liefst de zoetstoffen van het merk Steviala. Voor een voordelige prijs en snelle bezorging kun je de producten kopen in onze webshop Lowcarbcenter.nl:
Steviala Kristal sweet is een natuurlijke zoetstof op basis van erythritol en steviolglycosiden.

Print
Bord met koolhydraatarme kokosmakronen gemaakt van eiwitten en geraspte kokos.

Koolhydraatarme kokosmakronen

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 20 kokosmakronen 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een grote schone kom en doe hierin de 4 eiwitten en de zoetstof. Klop met behulp van een handmixer of garde de eiwitten stijf, totdat er grote pieken ontstaan.
  2. Voeg de geraspte kokos en en de vanille toe en meng dit zorgvuldig door het eiwitmengsel. Vorm vervolgens met je handen 20 balletjes en plaats deze op een bakplaat met daarop een vel bakpapier. Bak de koolhydraatarme kokosmakronen 10 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken even afkoelen en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kokosmakroon
  • Calorieën: 55
  • Vetten: 5,2
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 1,2

18 Reacties

  1. Net de kokosmakronen gebakken. zijn idd erg droog.
    in de vriezer gedaan met de hoop dat ze dan lekkerder zijn.
    Misschien dat ik ze nogeens ga proberen met minder kokos. Ik vraag me dan wel af of het dan niet te nat wordt voor balletjes.

    Reageer
  2. Koekjes waren heerlijk en niet droog: oven op 170 graden en niet langer dan 10 minuten.
    Het enige waar ik niet aan kan wennen is de (bij)smaak van de suiker vervanger. Ik heb alle soorten geprobeerd en geen enkele laat mij zonder nare nasmaak achter. Ik hoop op de ultieme tip (behalve stoppen met zoetigheid)

    Ps. Vermeld aub mijn alias, niet mijn echte naam!

    Reageer
  3. De kokosmakronen moeten echt goed afkoelen om een beetje bite te krijgen, dan gaat het… het haalt het echter echt niet qua smaak, voor ons niet voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  4. Debbie Broersma

    Onderkantjes even gedoopt in de suikervrije melkchocolade iets meer kh maar zoooo heerlijk

    Reageer
  5. Ze staan in de oven, ik ben benieuwd, helft van het recept. 1 eetlepel eiwitpoeder vanille toegevoegd en gebakken op ouwel. 10 minuten, toen de bakplaat omgedraaid en nog 5 minuten.
    Zien er prachtig uit. Nu nog proeven.
    Ze zijn heerlijk!!
    8 stuks, 2,5 KH per stuk.

    Reageer
  6. Net gemaakt hier helemaal niet droog ik had van een ander recept 3 eiwitten over dus daar 30 gram xilitol suiker en 75 gram kokos en vanille extract oven op 160 15 min, nu proberen er 1 te bewaren voor morgen om te ervaren of ze dan nog lekkerder zijn! Heerlijk ik hou van kokos!

    Reageer
  7. Hoelang zijn ze houdbaar. Kun je ze ook invriezen of worden ze dan nog droger?

    Reageer
    • Hi Pamela,

      Je kunt ze 2-3 dagen in de koelkast bewaren of per stuk invriezen. Ze worden dan niet droger.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  8. Als je ze na het maken eet zijn ze nogal droog. Ik heb ze daarna een dagje laten staan en dan zijn ze oprecht 10x lekkerder. Heb echter wel meer kokosrasp gebruikt, anders bleven ze flatsig en kon ik er geen bal van maken. Mag ze vaker maken thuis, ze vinden het allemaal lekker

    Reageer
  9. Bedankt voor sit recept, kan er ook erythritol gebruikt worden in plaats van stevia ?

    Reageer
  10. Ik heb 100 gram kokos gebruikt en ze er 12 minuten in gedaan. Ze zijn perfect!! Bedankt voor dit recept!

    Reageer
  11. De smaak is prima, maar ook ik vond ze erg droog.
    Misschien voorzichtig gesmolten boter of kokosolie erbij doen?
    Zou dat een optie zijn?

    Reageer
    • Hoi Marienski,

      De suikervrije kokosmakronen zijn inderdaad droger dan normale kokosmakronen. Je kunt inderdaad proberen om een beetje olie toe te voegen. Het is ook mogelijk om ze smeuïger te maken door minder kokosrasp toe te voegen.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  12. lekker!

    Reageer
  13. Leuk recept/gerecht. Best lekker, maar wel een beetje droog. Heb je daar tips voor?

    Reageer
    • Hoi Annemiek,

      Bedankt voor je review! Bij dit recept is het erg belangrijk om de oven goed in de gaten te houden. Bij een aantal minuten te lang bakken worden de kokosmakronen droog. Bak de kokosmakronen eerst 10 minuten bekijk ze even en bak indien nodig nog een aantal minuten. Je kunt ook proberen om iets minder geraspte kokos toe te toevoegen. Zijn je kokosmakronen na het bakken toch droog? Dip ze dan even in gesmolten pure chocolade. Zo heb je toch nog een lekkere snack!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
      • Echt super lekker. Ik heb er ook een klein beetje kokosolie door gedaan, en een flinke eetlepel cacao, echt te lekker!

        Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*